Det israelske luftforsvaret åpner ny F-35-skvadron

Den nye skvadronen skal hete «Forsvarerne av Negev».

Det israelske luftforsvaret har åpnet sin andre skvadron med F-35-jagerfly. Totalt har Israel bestilt 50 fly av denne typen. (Foto: IDF)
Det israelske luftforsvaret har åpnet sin andre skvadron med F-35-jagerfly. Totalt har Israel bestilt 50 fly av denne typen. (Foto: IDF)

Det israelske luftforsvaret (IAF) har åpnet sin andre skvadron med det nye jagerflyet F-35. Skvadronen har fått navnet «Forsvarerne av Negev».

Flyet, som er bygget av den amerikanske produsenten Lockheed Martin, har en ekstremt lav radarsignatur. Det gjør at flyet kan operere uoppdaget langt inne på fiendtlig territorium. Det kan også unngå avanserte rakett-forsvarssystemer som S-300 og S-400, som blant annet brukes av Syria.

Israel har til nå fått 14 fly av typen F-35. Det er ventet at alle 50 flyene er på plass innen 2024. Da har de to fulle skvadroner av det avanserte flyet.

For å møte stadig nye trusler i Midtøsten skal det israelske luftforsvaret i løpet av noen måneder avgjøre om de skal bestille flere nye fly, for å oppgradere en del av de aldrende skvadronene. IAF vurderer også å kjøpe inn 25 nye fly av typen F-35, som gjør at Israel vil komme opp i 75 F-35.

I tillegg til F-35 bruker det israelske luftforsvaret også F-15 og F-16.

Forrige artikkelKan ha funnet en kur for edderkoppskrekk
Neste artikkelLeon de Winter kommer til MIFFs Israelkonferanse: – Jødisk liv i Europa vil være over om 50 år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.