23.741 soldater har dødd i forsvaret av Israel

Det siste året har 56 israelske soldater omkommet.
Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Foto: Kobi Gideon)
Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Illustrasjonsfoto: Kobi Gideon)

Neste uke er det minnedag for falne soldater i Israel. Ifølge tall som er publisert av det israelske forsvarsdepartementet har 23.741 israelske soldater mistet livet i forsvaret av Israel, skriver Times of Israel.

Siden minnedagen ble markert i fjor har 96 nye navn blitt lagt til liste over dem som har dødd for landet sitt. 56 av de omkomne var soldater, mens 40 var veteraner som døde av komplikasjoner fra skader de fikk i tjenesten.

Tallene inkluderer dem som ble drept i strid, i terrorhandlinger eller som følge av sykdom, ulykker eller selvmord mens de tjenestegjorde i forsvaret.

I tillegg er 3146 sivile israelere drept av terror siden opprettelsen av Israel. Minnedagen for de falne markeres fra førstkommende tirsdag til onsdag.

Minnemarkering ved den militære gravplassen Mount Herzl i Jerusalem. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise