23.741 soldater har dødd i forsvaret av Israel

Det siste året har 56 israelske soldater omkommet.

Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Foto: Kobi Gideon)
Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Illustrasjonsfoto: Kobi Gideon)

Neste uke er det minnedag for falne soldater i Israel. Ifølge tall som er publisert av det israelske forsvarsdepartementet har 23.741 israelske soldater mistet livet i forsvaret av Israel, skriver Times of Israel.

Siden minnedagen ble markert i fjor har 96 nye navn blitt lagt til liste over dem som har dødd for landet sitt. 56 av de omkomne var soldater, mens 40 var veteraner som døde av komplikasjoner fra skader de fikk i tjenesten.

Tallene inkluderer dem som ble drept i strid, i terrorhandlinger eller som følge av sykdom, ulykker eller selvmord mens de tjenestegjorde i forsvaret.

I tillegg er 3146 sivile israelere drept av terror siden opprettelsen av Israel. Minnedagen for de falne markeres fra førstkommende tirsdag til onsdag.

Minnemarkering ved den militære gravplassen Mount Herzl i Jerusalem. (Foto: IDF)
Forrige artikkelI dag ble det ny dobling av israelske viner på Vinmonopolet
Neste artikkelTo soldater skutt ved Gaza-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.