Advarer Israels fiender: – Ikke test oss

Benjamin Netanyahu sier det israelske forsvaret kan knuse landets fiender.
IDF-sjef Aviv Kochavi sammen med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben-Gershom/GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel har kapasitet til å forårsake enorme ødeleggelser. Derfor bør ikke våre fiender teste oss. Det sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en stor militærøvelse nord i landet onsdag, skriver avisen Jerusalem Post.

– Jeg er veldig imponert over å se forbedringen i IDFs beredskap, holdningene til soldatene og offiserer og spesielt IDFs styrke, sa Netanyahu, som fulgte den store øvelsen sammen med IDF-sjef Aviv Kochavi.

I oktober i fjor kom det israelske forsvarets Ombudsman, generalmajor Yitzhak Brick, med en rapport som hevdet at militærets beredskap var svekket. Under militærøvelsen onsdag sa Netanyahu, som også er fungerende forsvarsminister, at forsvarets beredskap var forbedret.

– Jeg hører våre naboer i nord, sør og øst true med å utslette oss. Jeg sier til våre fiender: IDF har slagkraft til å forårsake store ødeleggelser – ikke test oss, var Netanyahus klare advarsel til Iran, Hizbollah, Hamas og andre.

Det er økende bekymring blant israelsk og vestlig etterretning om at Iran kan initiere handlinger mot Israel for å eskalere konflikten med USA. Dette håper Iran skal tvinge den amerikanske ledelsen til å forhandle med dem.

Jagerfly, helikopter, fraktfly, droner, luftforsvaret og bakkestyrker har deltatt i øvelsen, som har pågått siden søndag. I øvelsen har forsvaret simulert kamphandlinger samtidig i Gaza, Syria og Libanon.

F-35 var blant jagerflyene som deltok i den store militærøvelsen, som pågikk i fire dager. (IDF Spokeperson)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise