2000 spesialsoldater øvde på krig mot Hamas

– Vår jobb er å være forberedt når krigen bryter ut, sier leder i Nahal-brigaden.

Her trener IDFs Nahal-brigade på krigføring mot Hamas-terrorister på Gaza. (Foto: IDF Spokesperson)

Det israelske forsvarets Nahal-brigade har akkurat avsluttet sin aller største øvelse på tre år. Over 2000 soldater deltok i den ukelange øvelsen, som også inkluderte et tett samarbeid med luftforsvaret, ingeniørkorpset, logistikk, artilleri, hundeenhet og mer. Øvelsen gikk ut på å simulere en krig med Hamas på Gazastripen, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Øvelsen skjer i en tid hvor situasjonen i det sørlige Israel er svært spent, blant annet etter flere rakettangrep, droneangrep og forsøk på infiltrasjon fra Gazastripen. Nylig sa statsminister Benjamin Netanyahu at Israel før eller siden ikke vil ha noe annet valg enn å sende inn militæret for fjerne Hamas.

Nahal-soldatene trente på flere ulike scenarier på den sørlige fronten. Ifølge brigadens nestkommanderende, Yossi Penso, er soldatene godt forberedt på en eventuell krig mot Hamas og andre terrorister i den palestinske enklaven.

– Brigaden spiser, drikker, sover og puster forberedelser til neste krig i Gaza. Vi har trent hver fjerde måned i løpet av de to siste årene for å være klar til krig. Nahal-brigaden er klar, forteller brigadens nestkommanderende.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Penso sier videre at soldatene er bedre forberedt nå enn de var før Gaza-krigen i 2014. Blant annet har de øvd på krigføring i de underjordiske tunnelene som Hamas har gravd på Gazastripen. De har også måtte øve på å kunne skyte ned innkommende droner, som kan inneholde eksplosiver.

Nahal-brigaden er en av de viktigste infanteribrigadene i det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kaptein Dean Zohar i Nahal-brigaden sier soldatene må være forberedt på alt. Han sier mye har endret seg siden krigen i 2014. Både det israelske forsvaret og Hamas har utviklet seg og lært av sine feil fra forrige krig.

– Akkurat som jeg forbereder meg, gjør de det. Akkurat som jeg lærer, gjør de det også. Utfordringen er å finne ut av hva de har lært, slik at vi kan være bedre. Vi vet at vi må være bedre enn dem i alt, ikke bare strategisk.

Mandag 16. september skrev avisen Ha’aretz at Netanyahu ønsket å gå til krig mot Hamas etter at to raketter ble skutt mot de israelske kystbyene Ashdod og Ashkelon, men at angrepsplanene ble stanset i siste øyeblikk.

Penso og Zohar sier de er klare uansett når en eventuelt krig skulle bryte ut.

– Jeg er ikke politiker. Min jobb er å være forberedt. Hvis jeg blir beordret til å være klar, så er jeg klar. Min jobb er å beskytte innbyggerne i Israel. Og uansett hvor jeg trengs, så vil jeg være der, sier kaptein Zohar.

En operasjon på Gaza for å fjerne Hamas kan vare i flere år, sier ekspert.

Over 2000 soldater har den siste uken øvd på en mulig krig mot Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Forrige artikkelMIFF kritiserer Kirkeuka i helsides annonse i Vårt Land
Neste artikkelLetnes: – Midtøsten er et område for muslimer, Israel står bak de fleste problemer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -