19 palestinere pågrepet av IDF

Mistenkt for å ha kastet steiner og brannbomber mot israelske biler.

Israelske soldater utenfor flyktningeleiren Al-Arroub ved utsiden av Hebron natt til 28. oktober. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret gjennomførte arrestasjoner flere steder på Vestbredden sent søndag kveld og tidlig mandag morgen. Totalt ble 19 palestinere pågrepet av de israelske styrkene, skriver Times of Israel.

De pågrepne er mistenkt for å ha deltatt i voldelige opptøyer de siste ukene. Noen er også mistenkt for terror-relaterte aktiviteter, ifølge forsvaret.

13 palestinere ble pågrepet i en større aksjon mot flyktningeleiren Al-Arroub ved utsiden av Hebron. Pågripelsene skjer etter flere episoder hvor det er kastet steiner og brannbomber mot israelske biler på hovedveien Route 60.

– I løpet av de siste ukene har våre patruljer forsøkt å stoppe daglige forsøk på å angripe pendlere på Route 60, som en del av deres arbeid med å beskytte innbyggere fra Etzion-blokken, sier forsvaret i uttalelsen.

I forbindelse med raidet i Al-Arroub fant IDF en M16-rifle og ammunisjon.

I Jordandalen ble seks palestinere pågrepet i et annet raid. De seks er mistenkt for flere forhold, blant annet for å ha deltatt i voldelig opptøyer, steinkasting og for å ha vært involvert i terror-relaterte aktiviteter.

Forrige artikkelDobling i immigranter til Israel de siste ti årene
Neste artikkelLikud-velgere vil ha samlingsregjering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.