IDF sender delegasjon til Albania

Israelske eksperter skal kontrollere bygninger i det jordskjelvrammede landet.

Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Jordskjelvet som nylig rystet Albania hadde en styrke på 6,4 og var det kraftigste i landet på 30 år. Skjelvet hadde sitt senter 30 kilometer vest for hovedstaden Tirana og kunne føles over hele Balkan og i det sørlige Italia.

Nå sender det israelske forsvaret en delegasjon av eksperter til Albania for å hjelpe dem som er berørt av jordskjelvet. De israelske ekspertene skal undersøke området og komme med innspill til hvilke bygninger som er trygge å ta i bruk. De vil også komme med råd til myndighetene i Albania om hvordan de skal håndtere katastrofen videre, skriver Jerusalem Post.

Delegasjonen, som inkluderer 10 IDF-offiserer og ingeniører, ledes av oberst Golan Vach, som er leder av den israelske søk- og redningsenheten.

– Israel vil hjelpe sin alliert Albania. Denne delegasjonen er et vitnesbyrd om det utmerkede forholdet mellom våre land og den tette dialogen vi har hatt i en årrekke, både på regjeringsnivå og mellom nasjonene, forteller den israelske utenriksministeren Yisrael Katz.

51 mennesker ble drept i jordskjelvet og over 6300 personer ble hjemløse. Etter først å ha funnet ly til de hjemløse på hoteller, treningssentre, skoler og lignende skal albanske myndigheter nå starte arbeidet med å vurdere hvilke bygninger som er trygge å returnere til, i tillegg til gjenoppbyggingen.

Et oversiktsbilde av en sammenrast bygning i den albanske byen Durrës etter jordskjelvet. (Foto: Wikipedia)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise