IDF sender delegasjon til Albania

Israelske eksperter skal kontrollere bygninger i det jordskjelvrammede landet.

Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Jordskjelvet som nylig rystet Albania hadde en styrke på 6,4 og var det kraftigste i landet på 30 år. Skjelvet hadde sitt senter 30 kilometer vest for hovedstaden Tirana og kunne føles over hele Balkan og i det sørlige Italia.

Nå sender det israelske forsvaret en delegasjon av eksperter til Albania for å hjelpe dem som er berørt av jordskjelvet. De israelske ekspertene skal undersøke området og komme med innspill til hvilke bygninger som er trygge å ta i bruk. De vil også komme med råd til myndighetene i Albania om hvordan de skal håndtere katastrofen videre, skriver Jerusalem Post.

Delegasjonen, som inkluderer 10 IDF-offiserer og ingeniører, ledes av oberst Golan Vach, som er leder av den israelske søk- og redningsenheten.

– Israel vil hjelpe sin alliert Albania. Denne delegasjonen er et vitnesbyrd om det utmerkede forholdet mellom våre land og den tette dialogen vi har hatt i en årrekke, både på regjeringsnivå og mellom nasjonene, forteller den israelske utenriksministeren Yisrael Katz.

51 mennesker ble drept i jordskjelvet og over 6300 personer ble hjemløse. Etter først å ha funnet ly til de hjemløse på hoteller, treningssentre, skoler og lignende skal albanske myndigheter nå starte arbeidet med å vurdere hvilke bygninger som er trygge å returnere til, i tillegg til gjenoppbyggingen.

Et oversiktsbilde av en sammenrast bygning i den albanske byen Durrës etter jordskjelvet. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelIsraels eksport av varer og tjenester på vei mot enda en ny rekord
Neste artikkelFrykten for raketter gjør at mange i Nord- og Sør-Israel vurderer å flytte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.