Skulle sprenge fly – stanset av Israel

Nå er to brødre dømt til fengsel i 36 og 40 år etter det mislykkede terrorforsøket.
To brødre planla å sprengte et Etihad-fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi. Planene ble stanset av Israel. (Foto: Flickr)

To australsk-libanesiske brødre er idømt lange fengselsstraffer i Australia for å ha planlagt å sprenge et fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi, skriver Times of Israel. Planen var at en annen bror av dem, som ikke hadde kjennskap til terrorplanene, skulle bringe med seg en bombe bygget inn i en kjøttkvern ombord flyet. Angrepet ble avverget etter tips fra israelsk etterretning.

Australsk politi ante ingenting om planene før de fikk et tips fra Israel.

Brødrene Khaled og Mahmoud Khayat planla å utføre angrepet på vegne av terrorgruppen Den islamske stat (IS) i 2017. Khaled ble dømt til 40 år i fengsel og må sone minst 30 før han kan søke om prøveløslatelse, mens Mahmoud ble dømt til 36 års fengsel. Han må sone minst 27 år i fengsel.

Årsaken til at de hadde tenkt å misbruke sin uvitne bror til å frakte med seg bomben skal ha vært fordi han «drakk, gikk på nattklubber, gamblet og var homofil, som de mente brakte skam over familien», ble det sagt i retten.

Under en tale på Cyber Week ved universitet i Tel Aviv i juni 2019 fortalte statsminister Benjamin Netanyahu at den israelske etterretningen hadde bidratt til å stanse 50 IS-angrep verden over. Da trakk han fram saken fra Australia som et eksempel hvor israelske etterretning har reddet mennesker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise