Skulle sprenge fly – stanset av Israel

Nå er to brødre dømt til fengsel i 36 og 40 år etter det mislykkede terrorforsøket.

To brødre planla å sprengte et Etihad-fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi. Planene ble stanset av Israel. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To australsk-libanesiske brødre er idømt lange fengselsstraffer i Australia for å ha planlagt å sprenge et fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi, skriver Times of Israel. Planen var at en annen bror av dem, som ikke hadde kjennskap til terrorplanene, skulle bringe med seg en bombe bygget inn i en kjøttkvern ombord flyet. Angrepet ble avverget etter tips fra israelsk etterretning.

Australsk politi ante ingenting om planene før de fikk et tips fra Israel.

Brødrene Khaled og Mahmoud Khayat planla å utføre angrepet på vegne av terrorgruppen Den islamske stat (IS) i 2017. Khaled ble dømt til 40 år i fengsel og må sone minst 30 før han kan søke om prøveløslatelse, mens Mahmoud ble dømt til 36 års fengsel. Han må sone minst 27 år i fengsel.

Årsaken til at de hadde tenkt å misbruke sin uvitne bror til å frakte med seg bomben skal ha vært fordi han «drakk, gikk på nattklubber, gamblet og var homofil, som de mente brakte skam over familien», ble det sagt i retten.

Under en tale på Cyber Week ved universitet i Tel Aviv i juni 2019 fortalte statsminister Benjamin Netanyahu at den israelske etterretningen hadde bidratt til å stanse 50 IS-angrep verden over. Da trakk han fram saken fra Australia som et eksempel hvor israelske etterretning har reddet mennesker.

Forrige artikkelSenterpartiet og halve FNB reddet Stavanger fra skam
Neste artikkelTrump ga ordre om å bekjempe jødehat på skoler for høyere utdanning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.