Shin Bet pågrep 50 PFLP-terrorister

Terroristene skal ha vært i ferd med å planlegge nye angrep mot Israel.

Her pågriper israelske styrker flere terrorister fra PFLP utenfor Ramallah på Vestbredden. (Foto: IDF Spokesperson Unit)

Israelske sikkerhetsstyrker har i løpet av høsten og vinteren avdekket og pågrepet en 50-manns stor terrorcelle på Vestbredden, skriver Jerusalem Post. Cellen mistenkes for å ha stått bak flere dødelige angrep i området, inkludert en et bombeangrep mot et populært turmål nær Dolev hvor 17 år gamle Rina Shnerb ble drept. Det opplyser sikkerhetstjenesten Shin Bet.

I september ble hovedpersonene bak angrepet ved Dolev pågrepet av Shin Bet. Terrorcellen skal ha planlagt nye angrep da terroristene ble pågrepet.

Det var i forbindelse med den videre etterforskningen av terrorangrepet at opprullingen av terrorcellen startet. Rundt 50 medlemmer av Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) er siden pågrepet og store mengder våpen er beslaglagt, blant annet av typen M-16, Kalashnikov, Uzi og pistoler. I tillegg er kunstgjødsel til å produsere bomber og annet utstyr blitt beslaglagt.

Det er allerede tatt ut flere alvorlige tiltaler mot et stort antall medlemmer av terrorcellen. Det er ventet at det vil bli tatt ut ytterligere tiltaler mot flere.

Forrige artikkelEksporterer jordbær fra Gaza til England
Neste artikkelPrins Charles kommer på statsbesøk til Israel for første gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.