Her står jagerflyet delvis under vann

Totalt åtte F-16 jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt.
Åtte israelske jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt. Her ligger et F-16 i vannet. (Foto: Twitter)

En offiser i det israelske luftforsvaret (IAF) innrømmer at forsvaret gjorde en tabbe da de ikke flyttet jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regnværet i forrige uke. Åtte jagerfly av typen F-16 ble skadet da hangarene på kort tid ble oversvømt ved flybasen Hatzor i det sørlige Israel.

– Det var en tabbe å ikke tømme de underjordiske hangarene, sier offiseren, som uttaler seg under betingelse av anonymitet til Times of Israel.

Ifølge luftforsvaret skal de åtte jagerflyene snart være operative igjen, men først må de repareres. Prisen blir trolig flere titalls millioner kroner. Det skal ha vært så mye som halvannen meter vann inne i flere av hangarene.

Fem av flyene fikk mindre skader i flommen, mens tre fly fikk større skader. Luftforsvarets operative evne ble dog ikke svekket som følge av flommen.

Regnet som førte til oversvømmelsen ved flybasen og andre steder i Israel i forrige uke var det kraftigste på flere tiår. Myndighetene får kritikk fra flere hold for ikke å ha bygget en infrastruktur som tåler store nedbørsmengder. Sju personer har så langt omkommet som følge av flom denne vinteren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise