Her står jagerflyet delvis under vann

Totalt åtte F-16 jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt.

Åtte israelske jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt. Her ligger et F-16 i vannet. (Foto: Twitter)

En offiser i det israelske luftforsvaret (IAF) innrømmer at forsvaret gjorde en tabbe da de ikke flyttet jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regnværet i forrige uke. Åtte jagerfly av typen F-16 ble skadet da hangarene på kort tid ble oversvømt ved flybasen Hatzor i det sørlige Israel.

– Det var en tabbe å ikke tømme de underjordiske hangarene, sier offiseren, som uttaler seg under betingelse av anonymitet til Times of Israel.

Ifølge luftforsvaret skal de åtte jagerflyene snart være operative igjen, men først må de repareres. Prisen blir trolig flere titalls millioner kroner. Det skal ha vært så mye som halvannen meter vann inne i flere av hangarene.

Fem av flyene fikk mindre skader i flommen, mens tre fly fikk større skader. Luftforsvarets operative evne ble dog ikke svekket som følge av flommen.

Regnet som førte til oversvømmelsen ved flybasen og andre steder i Israel i forrige uke var det kraftigste på flere tiår. Myndighetene får kritikk fra flere hold for ikke å ha bygget en infrastruktur som tåler store nedbørsmengder. Sju personer har så langt omkommet som følge av flom denne vinteren.

Forrige artikkelVenstresiden i Israel forener seg
Neste artikkelIron Dome har skutt ned 2400 raketter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.