Her står jagerflyet delvis under vann

Åtte israelske jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt. Her ligger et F-16 i vannet. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En offiser i det israelske luftforsvaret (IAF) innrømmer at forsvaret gjorde en tabbe da de ikke flyttet jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regnværet i forrige uke. Åtte jagerfly av typen F-16 ble skadet da hangarene på kort tid ble oversvømt ved flybasen Hatzor i det sørlige Israel.

– Det var en tabbe å ikke tømme de underjordiske hangarene, sier offiseren, som uttaler seg under betingelse av anonymitet til Times of Israel.

Ifølge luftforsvaret skal de åtte jagerflyene snart være operative igjen, men først må de repareres. Prisen blir trolig flere titalls millioner kroner. Det skal ha vært så mye som halvannen meter vann inne i flere av hangarene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem av flyene fikk mindre skader i flommen, mens tre fly fikk større skader. Luftforsvarets operative evne ble dog ikke svekket som følge av flommen.

Regnet som førte til oversvømmelsen ved flybasen og andre steder i Israel i forrige uke var det kraftigste på flere tiår. Myndighetene får kritikk fra flere hold for ikke å ha bygget en infrastruktur som tåler store nedbørsmengder. Sju personer har så langt omkommet som følge av flom denne vinteren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag