Avverget over 560 terrorangrep i 2019

Shin Bet forhindret selvmordsbombere, kidnappinger og flere hundre skyteepisoder.

Shin Bet-sjef Nadav Argaman sier sikkerhetstjenesten avverget over 560 terrorangrep i løpet av 2019. (Foto: Wikipedia)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet forhindret over 560 terrorangrep i 2019, inkludert ti selvmordsbombinger og fire kidnappinger. Det opplyste Shin Bet-sjef Nadav Argaman mandag 20. januar, skriver Times of Israel.

– Det forrige året var fylt med sikkerhetsutfordringer på alle fronter. I løpet av denne perioden forhindret vi over 560 betydelige terrorangrep, inkludert ti selvmordsbombinger, fire kidnappinger og over 300 skyteangrep, sier han.

Selv om sikkerhetstjenesten klarte å stanse de fleste terrorangrep, klarte de ikke å stanse alle. I løpet av 2019 ble det gjennomført flere dødelige angrep, blant annet en bombe ved et populært turistmål nær Dolev på Vestbredden som drepte 17 år gamle Rina Shnerb og skadet hennes bror og far. Et annet terrorangrep som sjokkerte mange var drapet på 19 år gamle Dvir Sorek.

Totalt ble fem israelere drept i terrorangrep i 2019, men det tallet inkluderer ikke dem som ble drept i rakettangrep fra Gazastripen. Det er en kraftig nedgang i forhold til året før. I 2018 ble elleve israelere drept i terror.

Shin Bet-sjefen sier de 560 avvergede terrorangrepene er et resultat av «dedikasjon, besluttsomhet, utholdenhet, profesjonalitet og kreativitet».

Også Benjamin Netanyahu skryter av Shin Bet og sier sikkerhetstjenesten gir israelere en følelse av sikkerhet, «som ikke er en selvfølge i vårt land».

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel var et av fem israelske ofre for palestinsk terrorisme i 2019. (Foto: Privat)
Forrige artikkelPA-avis: Det trengs bare én morder for å ødelegge Holocaust-markering
Neste artikkelIransk hemmelig dokument beviser at regimet planla å lage atomvåpen allerede i 2002
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.