Vannskadde F-16 ute av drift i lang tid

Flere av jagerflyene som ble skadet i oversvømmelse er ute av drift i månedsvis.
Åtte israelske jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt. Her ligger et F-16 i vannet. (Foto: Twitter)

En høytstående tjenestemann i det israelske luftforsvaret (IAF) sier tre av de åtte F-16-jagerflyene som ble skadet i flom tidligere i januar vil være ute av drift i to til tre måneder. Dette er betydelige lengre enn det første estimatet om at flyene bare ville være ut av drift i en ukes tid, skriver Times of Israel.

Oversvømmelsen skal ha ført til store skader på flyenes elektronikk. Fem av jagerflyene, som ble lettere skadet, er ventet å være i drift innen kort tid.

Det var tidlig i januar at flybasen Hatzor i det sørlige Israel ble oversvømt etter kraftig regnvær. Det skal ha vært så mye som halvannen meter vann inne i flere av de underjordiske hangarene. I ettertid har luftforsvaret fått mye kritikk for hvordan de håndterte hendelsen. Luftforsvaret har erkjent at det var en tabbe å ikke flytte flyene før det varslede regnværet. Sjef for det israelske luftforsvaret, Amikam Norkin, har bedt om full granskning.

Hvor mye skadene vil koste er foreløpig uklart. I israelske medier har det versert påstander om at skadene vil koste flere hundre millioner kroner. Dette avviser luftforsvaret, men skadene blir uansett flere titalls millioner.

Regnet som førte til oversvømmelsen ved flybasen var det kraftigste på flere tiår. Det hadde ikke regnet så mye i deler av det sørlige Israel på over 70 år.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise