Styrker sikkerheten før lanseringen av Trumps fredsplan

Det israelske forsvaret sender flere hundre ekstra soldater til Jordandalen før lanseringen av fredsplanen. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvaret har utplassert en ekstra infanteribataljon i Jordandalen, bare timer før USAs president Donald Trump offentliggjør sin plan for å løse den israelsk-palestinske konflikt, skriver Times of Israel.

Det er frykt for at den lenge ventede fredsplanen skal bli besvart med vold fra palestinerne som gjør at IDF velger å forsterke sikkerheten i området. Palestinske myndigheter har avvist planen allerede før den er offentliggjort.

Ifølge ubekreftede rapporter har den palestinske presidenten Mahmoud Abbas gitt beskjed til palestinske sikkerhetsstyrker om at de ikke skal forhindre demonstranter i å konfrontere israelske soldater på Vestbredden.

– Vi må få vervet alle ungdommer. Få dem ut i gatene. Vi kommer til å være i unntakstilstand i de kommende dagene. Vi har vanskelige dager foran oss og vi må bære konsekvensene av å nekte avtalen, skal Abbas ha sagt.

Fredsplanen til Trump-administrasjonen har flere ganger blitt utsatt, men nå er den bare timer unna offentliggjøring. Klokken 18 norsk tid publiseres den.

– Det er en flott plan. Det er en plan som virkelig vil kunne fungere, fortalte Trump til journalister ombord presidentflyet Air Force One i forrige uke.

Benjamin Netanyahu vil være til stede under lanseringen av Trumps fredsplan i Det hvite hus. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag