Styrker sikkerheten før lanseringen av Trumps fredsplan

Det israelske forsvaret frykter bråk ved lanseringen av den nye fredsplanen.
Det israelske forsvaret sender flere hundre ekstra soldater til Jordandalen før lanseringen av fredsplanen. (Foto: IDF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det israelske forsvaret har utplassert en ekstra infanteribataljon i Jordandalen, bare timer før USAs president Donald Trump offentliggjør sin plan for å løse den israelsk-palestinske konflikt, skriver Times of Israel.

Det er frykt for at den lenge ventede fredsplanen skal bli besvart med vold fra palestinerne som gjør at IDF velger å forsterke sikkerheten i området. Palestinske myndigheter har avvist planen allerede før den er offentliggjort.

Ifølge ubekreftede rapporter har den palestinske presidenten Mahmoud Abbas gitt beskjed til palestinske sikkerhetsstyrker om at de ikke skal forhindre demonstranter i å konfrontere israelske soldater på Vestbredden.

– Vi må få vervet alle ungdommer. Få dem ut i gatene. Vi kommer til å være i unntakstilstand i de kommende dagene. Vi har vanskelige dager foran oss og vi må bære konsekvensene av å nekte avtalen, skal Abbas ha sagt.

Fredsplanen til Trump-administrasjonen har flere ganger blitt utsatt, men nå er den bare timer unna offentliggjøring. Klokken 18 norsk tid publiseres den.

– Det er en flott plan. Det er en plan som virkelig vil kunne fungere, fortalte Trump til journalister ombord presidentflyet Air Force One i forrige uke.

Benjamin Netanyahu vil være til stede under lanseringen av Trumps fredsplan i Det hvite hus. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise