Marinen stanset våpensmugling fra Egypt til Gaza

Stanset en våpenleveranse som var på vei til terrorgruppen Hamas.

Den israelske marinen stanset et forsøk på å smugle våpen fra Sinaihalvøya til Gazastripen via Middelhavet. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske marinen har avverget et forsøk på å smugle våpen fra Sinai-halvøya i Egypt til Gazastripen via Middelhavet. Det var en felles operasjon mellom marinen og sikkerhetstjenesten Shin Bet som førte til at smuglingen ble stanset. Hendelsen skjedde tre måneder siden, men blir kjent først nå.

To palestinere befant seg ombord båten som ble brukt til smuglingsforsøket. I forbindelse med etterforskningen innrømmet de to at våpnene de smuglet var ment å leveres til Hamas sin marinekommando, skriver Jerusalem Post.

– Ved å stanse slike våpensmuglinger forhindrer vi at terrororganisasjonen Hamas blir ytterligere bevæpnet. [..] Marinen jobber med å overvåke og forhindrer terroraktiviteter og våpensmugling, slik at terrorgruppen ikke kan bruke havet til å forbedre sin kapasitet, sier forsvaret i en uttalelse.

Under Gaza-krigen i 2014 forsøkte fem såkalte froskemenn fra marine-enheten til Hamas å infiltrere kibbutz Zikim, men ble skutt og drept i en skuddveksling med israelske soldater. De fem terroristene hadde kommet inn i Israel via Middelhavet. Siden 2014 har Hamas satset kraftig på denne enheten. I dag skal rundt 1500 Hamas-terrorister være slike froskemenn.

Den israelske marinen har de siste årene stanset flere forsøk på å smugle våpen til Gazastripen via sjøveien. Det israelske forsvaret har siden 2007 hatt en sjøblokade av Gaza for å forhindre våpensmugling til terrorgrupper.

Forrige artikkel– Trump gjorde slutt på 27 år med Oslo-marerittet
Neste artikkelSeniorforsker anbefaler Norge å undergrave folkeretten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.