Israelsk soldat drept av steinkaster

21 år gamle Amit Ben-Yigal er den første israelske soldaten drept i 2020.

En israelsk soldat ble drept av en steinkaster utenfor Jenin på Vestbredden natt til 12. mai. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En israelsk soldat ble tidlig tirsdag morgen drept under et arrestasjonsraid nord på Vestbredden, opplyser det israelske forsvaret. Soldaten skal ha blitt truffet i hodet av en stor stein kastet fra en bygning, skriver Times of Israel.

Soldaten, oversersjant Amit Ben-Yigal, var medlem av Golani-bataljonen, som gjennomførte fire arrestasjoner i landsbyen Yabed, vest for Jenin. Da soldatene var på vei ut av landsbyen til fots etter arrestasjonene, begynte en gruppe på rundt ti palestinske ungdommer å kaste stein mot dem.

Det israelske forsvaret sier at steinen som drepte Ben-Yigal trolig ble kastet fra taket til et av husene i utkanten av landsbyen, en landsby hvor det ofte er sammenstøt mellom de lokale innbyggerne og israelske soldater.

– Steinen traff soldaten direkte i hodet. Han hadde på hjelm, men steinen traff ham på skrå, sier Hidai Zilberman, talsmann for det israelske forsvaret.

21 år gamle Amit Ben-Yigal er den første israelske soldaten som blir drept i kamp i 2020. (Foto: Privat)

Soldaten fikk medisinsk behandling på stedet før han ble fraktet til Rambam medisinske senter i Haifa, hvor han ble erklært død. Ben-Yigal, fra byen Ramat Gan, er den første israelske soldaten drept i kamp i 2020.

Familien til den avøde sier at Amit var deres eneste sønn, som gjorde at han måtte ha spesialtillatelse for å kunne tjenestegjøre i en stridende enhet.

– Han kom fra et sionistisk hjem. Han elsket menneskene i Israel og han elsket landet Israel, sier faren Baruch Ben-Yigal, knust over tapet av sønnen.

Ingen er foreløpig pågrepet for drapet, men både forsvarsminister Naftali Bennett og statsminister Benjamin Netanyahu lover at terroristen blir tatt.

For nesten nøyaktig to år siden ble en annen israelsk soldat, 20 år gamle Ronen Lubarsky, drept under tilsvarende omstendigheter utenfor Ramallah.

Forrige artikkelRen kampanjejournalistikk av Sidsel Wold før stortingsdebatt
Neste artikkelSe MIFFs faktasjekk på LOs 1. mai appell
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.