Shin Bet har avverget PFLP-terrorangrep, inspirert av mordet på 17 år gamle Rina Shnerb

Terrorcellen i Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) ble finansiert av Iran og Hizbollah.
17 år gamle Rina Shnerb ble drept i et terrorangrep. Moren til en av drapsmennene kaller sønnen for en helt. (Foto: Privat)
17 år gamle Rina Shnerb ble drept i et terrorangrep. Moren til en av drapsmennene kaller sønnen for en helt. (Foto: Privat)

Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet har avverget terrorangrep mot israelske borgere og soldater (IDF), planlagt av en terrorcelle i terrorgruppen Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Terrorcellen ble trent og finansiert av Iran og Hizbollah, sier Shin Bet i en uttalelse. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Avsløringen av terrorcellen som opererte under dekke av å være en palestinsk NGO ved navn Al-Shabab Al-Alumi Al-Arabi, begynte etter 20. april da den 23-årige PFLP-aktivisten Yazan Abu Salah fra landsbyen Araba nær Jenin ble anholdt og avhørt.

Under avhøret fikk Shin Bet etterretningsopplysninger om Abu Salahs medvirkning i planlegning av ​​terrorangrep på Vestbredden, kjøp av våpen og rekruttering av aktivister til å lede to forskjellige celler – en i Samaria og en i Ramallah.

Ifølge Shin Bet har Abu Salah tilstått planlegging av flere alvorlige terrorangrep. Blant andet et angrep mot den jødiske bosetningen Harish og kidnapping av en israelsk soldat for å tvinge den israelske regjeringen til å løslate palestinske fanger fra israelske fengsler.

Under avhøret ble Abu Salahs forbindelser til den palestinske NGOen også avslørt. NGOens militære fløy al-Kharqi al-Alumi al-Arabi har fokus på militær aktivitet i Syria mot IS-gruppen an-Nusra-fronten og motstandere av Assad-regimet.

Etter avhøret av Abu Salah ble hans fetter, den 29-årige Mahmud Abu Salah fra Bir Zeit også anholdt. Under hans avhør hos Shin Bet kom det også frem at de har felles trening med aktivister i Iran, Hizbollah og den syriske hæren som dessuten finansierer deres aktiviteter. Les MIFFs artikler om Iran her. Les MIFFs artikler om Hizbollah her.

Organisasjonen ledes av Assad Al-Amali, som også går under navnet Du-al-Qarqi, opererer fra Libanon og er deres forbindelse med Iran og Hizbollah.

– Vår etterforskning avslørte deres tette samarbeide med Iran og Hizbollah som skal fremme terroraktiviteter mot Israel, sier Shin Bet i en pressemelding. Ifølge Shin Bet skulle Abu Salah etter planen ha reist til Libanon for å få militær trening, lære å skyte, betjene droner, produsere våpen og andre ting.

– Etterforskningen avslørte også at Abu Salah hentet inspirasjon til planlegning og gjennomføring av terrorangrepene fra PFLP-terrorangrepet i Ein Bubin (Dolev-elven), hvor 17-årige Rina Shnerb ble myrdet, sier Shin Bet videre i pressemeldingen. Les MIFFs artikler om mordet på Rina her. Les blant annet om hvordan norske skattepenger har gått til å lønne Rinas morder.

I desember meddelte Shin Bet at de hadde avslørt 50 personer som var med i en PFLP-terrorcelle – les MIFFs artikkel om saken her. Terrorcellen menes å stå bak flere alvorlige terrorangrep i området – inklusiv drapet på Rina.

Som en del av etterforskningen ble de 50 PFLP-medlemmene og eldre medlemmer av terrorgruppen anholdt. Det ble beslaglagt en stor mengde våpen – blant annet flere M-16, Kalashnikov, Uzi, Galil automatiske rifler, pistoler med lyddempere, ammunisjon, gjødsel til å bygge bomber, walkie-talkier, teleskopiske enheter og andre ting.

Etter avhørene av de to fetterne ble ytterligere åtte personer involvert i planlegning av terror​​angrep mot israelske mål også anholdt.

– Vår etterforskning understreker enda en gang de nære båndene mellom Iran, Hizbollah og terrorgruppen PFLP som skal rette terroraktiviteter mot Israel. Vi vil fortsette arbeidet for å forhindre enhver terroraktivitet mot israelske borgere, uttalte Shin Bet i pressemeldingen. Les MIFF artikler om Shin Bet her.

Les også om Blekingegadebanden i Danmark som begikk politisk motivert kriminalitet for å støtte PFLP.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet og miff.no av Kjetil Ravn Hansen

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise