Denne kan stoppe en atombombe på vei mot Israel

Vellykket test av rakettforsvaret Arrow 2.
Onsdag 12. august ble det gjennomført en vellykket test av det israelske rakettforsvarssystemet Arrow 2. (Foto: IAI)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel og USA har sammen gjennomført en vellykket test av det avanserte rakettforsvaret Arrow 2. Nedskytningen av en simulert langdistanserakett høyt over Middelhavet ble en stor suksess, opplyser forsvarsdepartementet.

– Systemet klarte å stanset målet, som oppførte seg på lignende måte som våpnene Israel forventer kan bli brukt mot seg en dag, for eksempel fra Iran, sier Boaz Levy i Israel Aerospace Industries, som produserer Arrow 2.

Testen ble utført onsdag 12. august fra en flybase i det sentrale Israel.

– Testen i går kveld kan beskrives med ett ord: perfekt, sier Moshe Patel, leder av det israelske forsvarsdepartementets avdeling for rakettforsvar.

Det innkommende målet ble først oppdaget av Arrows radarsystem, før Arrow 2 sendte ut en rakett i nøyaktig det rette tidspunkt til å skyte ned målet og ødelegge dets eksplosive last. Målet ble fullstendig tilintetgjort.

– Vår teknologiske eliteenhet sørger for at vi alltid er ett steg foran våre fiender. Vi vil forsvare Israel mot enhver trussel, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Rakettforsvaret Arrow 2 skyter ned målet sitt høyt over Middelhavet 12. august 2020. (Foto: IAI)

Med hundretusenvis av raketter siktet inn mot Israel fra Gaza, Libanon, Syria og Iran, er Israel avhengig av et avansert rakettforsvarssystem, som kan skyte ned kort-, mellom- og langdistanseraketter.

– Våre fiender og dem som ønsker oss vondt skal vite at staten Israel er forberedt på enhver trussel, sier statsminister Benjamin Netanyahu etter den vellykkede testen.

Rakettforsvaret, som består av Arrow, Arrow 2 og Arrow 3, har den største rekkevidden av Israels rakettforsvar. Det er hovedsakelig utviklet for å skyte ned ballistiske missiler og kryssermissiler, inkludert de som kan brukes til å bære et atomstridshode og andre ikke-konvensjonelle våpen.

Arrow 2 ble først rullet ut i år 2000. I løpet av de 20 årene systemet har vært aktivt har det blitt oppgradert fem ganger. I fjor sommer ble det også gjennomført en vellykket test av Arrow 3.

Israel har også utviklet rakettforsvaret Iron Dome, som skyter ned mindre kortdistanseraketter, som ofte skytes fra Gazastripen. I tillegg til dette har de rakettforsvaret Davids slynge, som skyter ned mellomdistanseraketter.

Men til tross for det avanserte rakettforsvaret advarer det israelske forsvaret om at systemet ikke er en hermetisk forsegling og at det er uungåelig at noen raketter slipper forbi forsvarssystemet.

Her en video av den vellykkede testen av den oppgraderte Arrow 2:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise