Denne kan stoppe en atombombe på vei mot Israel

Vellykket test av rakettforsvaret Arrow 2.

Onsdag 12. august ble det gjennomført en vellykket test av det israelske rakettforsvarssystemet Arrow 2. (Foto: IAI)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel og USA har sammen gjennomført en vellykket test av det avanserte rakettforsvaret Arrow 2. Nedskytningen av en simulert langdistanserakett høyt over Middelhavet ble en stor suksess, opplyser forsvarsdepartementet.

– Systemet klarte å stanset målet, som oppførte seg på lignende måte som våpnene Israel forventer kan bli brukt mot seg en dag, for eksempel fra Iran, sier Boaz Levy i Israel Aerospace Industries, som produserer Arrow 2.

Testen ble utført onsdag 12. august fra en flybase i det sentrale Israel.

– Testen i går kveld kan beskrives med ett ord: perfekt, sier Moshe Patel, leder av det israelske forsvarsdepartementets avdeling for rakettforsvar.

Det innkommende målet ble først oppdaget av Arrows radarsystem, før Arrow 2 sendte ut en rakett i nøyaktig det rette tidspunkt til å skyte ned målet og ødelegge dets eksplosive last. Målet ble fullstendig tilintetgjort.

– Vår teknologiske eliteenhet sørger for at vi alltid er ett steg foran våre fiender. Vi vil forsvare Israel mot enhver trussel, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Rakettforsvaret Arrow 2 skyter ned målet sitt høyt over Middelhavet 12. august 2020. (Foto: IAI)

Med hundretusenvis av raketter siktet inn mot Israel fra Gaza, Libanon, Syria og Iran, er Israel avhengig av et avansert rakettforsvarssystem, som kan skyte ned kort-, mellom- og langdistanseraketter.

– Våre fiender og dem som ønsker oss vondt skal vite at staten Israel er forberedt på enhver trussel, sier statsminister Benjamin Netanyahu etter den vellykkede testen.

Rakettforsvaret, som består av Arrow, Arrow 2 og Arrow 3, har den største rekkevidden av Israels rakettforsvar. Det er hovedsakelig utviklet for å skyte ned ballistiske missiler og kryssermissiler, inkludert de som kan brukes til å bære et atomstridshode og andre ikke-konvensjonelle våpen.

Arrow 2 ble først rullet ut i år 2000. I løpet av de 20 årene systemet har vært aktivt har det blitt oppgradert fem ganger. I fjor sommer ble det også gjennomført en vellykket test av Arrow 3.

Israel har også utviklet rakettforsvaret Iron Dome, som skyter ned mindre kortdistanseraketter, som ofte skytes fra Gazastripen. I tillegg til dette har de rakettforsvaret Davids slynge, som skyter ned mellomdistanseraketter.

Men til tross for det avanserte rakettforsvaret advarer det israelske forsvaret om at systemet ikke er en hermetisk forsegling og at det er uungåelig at noen raketter slipper forbi forsvarssystemet.

Her en video av den vellykkede testen av den oppgraderte Arrow 2:

Forrige artikkelDødeligste døgn siden pandemien startet
Neste artikkelHistorisk fredsavtale mellom Israel og Emiratene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.