Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske agenter skal ha drept al-Qaidas nestleder

Al-Masri, som egentlige heter Abdullah Ahmed Abdullah, var en av FBIs mest ettersøkte. (Foto: FBI)

På vegne av USA skal to israelske agenter ha drept al-Qaidas nestleder Abu Muhammad al-Masri på åpen gate i den iranske hovedstaden Teheran, ifølge New York Times. Ingen har så langt tatt på seg skylden for attentatet.

Al-Masri var anklaget for å være hjernen bak to dødelige angrep mot USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Angrepene kostet til sammen 224 menneskeliv. Attentatet mot ham skjedde 7. august, nøyaktig 22 år etter ambassade-angrepene, men saken er ikke blitt offentlig kjent før nå.

To menn på motorsykkel kjørte opp på siden av bilen til al-Masri i Teheran og åpnet ild. Også al-Masris datter, som var enken til Osama bin Ladens sønn Hamza bin Laden, mistet livet under attentatet. New York Times skriver at attentatet ble utført av israelske Mossad-agenter, men ifølge israelske medier ble det trolig utført av «utenlandske agenter aktivert av Israel».

Verken israelske eller amerikanske myndigheter har påtatt seg ansvar for attentatet. Dødsfallet har heller ikke blitt offentliggjort av Iran eller al-Qaida.

Den israelske avisen Israel Hayom skriver at nestlederen i al-Qaida planla terrorangrep mot jøder og israeler verden over da han ble skutt ned og drept i Iran. Al-Mari var en av de fremste medlemmene i al-Qaida og var ventet å overta styringen av terrorgruppen etter nåværende leder Ayman al-Zawahri.

Israelske soldater deltar i redningsarbeidet etter terrorangrepet mot den amerikanske ambassaden i Nairobi. (Foto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart