– Dette var en melding til Iran

Det israelske forsvaret har bombet flere iranske mål i Syria.
Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018.

En iransk kommandobase nær flyplassen i den syriske hovedstaden Damaskus var blant målene som natt til onsdag 18. november ble bombet av det israelske forsvaret. Luftangrepet var et svar på at israelske soldater ble forsøkt angrepet langs grensen mot Syria, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret sier flere luftangrep inne i Syria var en melding til Iran om å komme seg ut av Syria, spesielt fra grenseområdet mot Israel. Israelske jagerfly skal ha bombet åtte mål inne i Syria, rundt halvparten i nærheten av Damaskus og resten langs grensen på Golanhøyden.

Angrepet mot iranske mål i Syria skjer kort tid etter at antipersonellminer ble oppdaget i et israelsk-kontrollert territorium på Golanhøyden. Minene skal ifølge det israelske forsvaret ha blitt plantet av Iran-lojal milits på vegne av den islamske republikken. Minene var ment å ramme israelske soldater, men ble oppdaget og uskadeliggjort.

Tre antipersonellminer ble plantet på israelsk-kontrollert territorium på oppdrag for Iran. (Foto: IDF)

IDFs talsperson Hidai Zilberman sier nattens luftangrep var rettet mot anlegg kontrollert av Irans revolusjonsgardes Quds-styrke, som kontrollerer flere iransk-lojale militser i Syria. I tillegg bombet israelske jagerfly en syrisk militærbase og flere syriske luftvernbatterier som skjøt mot jagerflyene.

Zilberman sier Israel forsøkte å sende en lignende beskjed til Iran og Syria i august, etter et annet forsøk på å plante bomber langs grensen, men at «beskjeden tydeligvis ikke ble godt nok oppfattet». Han sier videre at det israelske forsvaret ser på iransk tilstedeværelse i Syria som en uakseptabel trussel og at de vil gjøre alt som står i sin makt for å forhindre det.

Det israelske forsvaret er forberedt på gjengjeldelse fra Iran eller Syria. Rakettforsvaret Iron Dome og andre luftforsvarssystemer er i beredskap.

Bombeeksperter fra det israelske forsvaret undersøker området hvor minene ble funnet. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise