IDF planlegger storskala krigsøvelse

Gjennomføres for å forbedre beredskapen og stridsevnen til det israelske forsvaret.
Golanibrigaden under en øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)
Golanibrigaden under en øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret sier de planlegger å gjennomføre en stor militærøvelse til sommeren som skal simulere krig på flere fronter, skriver Israel Hayom.

– Strukturen på disse øvelsene, som nå forberedes, vil omfatte scenarier på flere fronter både i nord og i sør, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Den nøyaktige datoen og gjennomføringen av øvelsen er fortsatt under vurdering. Begrensningene som koronaviruset medfører utgjør en stor utfordring i planleggingen av øvelsene. IDF sier formålet med den enorme øvelsen er «å forbedre beredskapen og stridsevnen til IDF».

Vernepliktige og reserveenheter fra hver regionale kommando, gren og direktorat vil delta i øvelsen, som vil foregår «i luften, til sjøs og på land». Øvelsene blir observert og evaluert av regjeringen og forsvarsdepartementet.

– Øvelsene vil simulere storskala koordinerte bakkemanøvrer bak fiendens linjer, basert på kapasitet til generalstaben, samt spesialstyrkenes operasjoner, sier IDF.

I tidligere øvelser har militæret testet sin evne til å håndtere en kidnapping på Vestbredden, en krig mot Hizbollah i det nordlige Israel, motvirke et massivt cyberangrep og håndtere maritime trusler i nord.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise