Nå er IDF bedre forberedt på en krig mot Hizbollah

Er klar for å «slå enda hardere tilbake» på fiendtlige angrep.
Det israelske forsvaret har gjennomført en omorganisering for å være bedre forberedt på konflikt med Hizbollah. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret har gjennomført en omorganisering ved grensen mot Libanon. Nå er det nye rutiner for hvordan IDF reagerer når alarmen går og soldater skal utplasseres ved den nordlige grensen, skriver Jerusalem Post.

91. divisjon har ledet omorganiseringen, som har pågått i måneder. Enheten har gjennomført betydelige tiltak for å øke beredskapen. Det skjer i en tid med økt bekymring for konfrontasjon med den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Den 91. divisjon, som består av den 300. brigade i vest og den 769. brigade i øst, har ansvaret for å dekke hele den israelsk-libanesiske grensen.

Som en del av forberedelsene på en konflikt med Hizbollah har divisjonen omorganisert utplassering av styrkene. Det er dannet nye taktiske enheter av infanteri, stridsvogner, rakettbatterier, ingeniørkorps og annet for å øke kampstyrken og for å kunne «slå enda hardere tilbake» på fiendtlige angrep.

For to uker siden gjennomførte IDF øvelsen «Lightning Storm» for å teste omorganiseringen i praksis. En stor del av øvelsen gikk ut på «samskyting», hvor man fikk flere enheter til å fokusere på ett og samme mål og angripe det så tidlig som mulig.

Av alle Israels grenser mener IDFs etterretningsdirektorat at det er ved grensen mot Libanon at det nå er størst sjanse for en større konflikt.

De siste årene har det vært flere tilspissede situasjoner langs grensen.

IDF skal i enda større grad bruker droner for å overvåke grensen mot Libanon for fiendtlig aktivitet. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise