IDF: Vi er det første militæret i verden med flokkimmunitet

Over 80% av soldatene er vaksinert og tallet stiger for hver dag.
IDF-sjef Aviv Kohavi fikk sin første dose med koronavaksine i desember 2020. Snart er hele forsvaret vaksinert. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det israelske forsvaret kunngjorde 11. mars at vaksinasjonskampanjen hadde lykkes i å gi troppene flokkimmunitet mot koronaviruset. IDF skal være den første hæren i verden til å nå dette målet, skriver Times of Israel.

– Etter ti uker kan jeg erklære at IDF er det første militæret i verden som oppnår flokkimmunitet, sier generalmajor Itzik Turgeman.

Ifølge Turgeman er over 81% av soldatene i forsvaret vaksinert, har hatt viruset tidligere, eller begge deler. I løpet av den neste uken er det ventet at tallet vil passere 85%. Man oppnår flokkimmunitet etter massevaksinering eller om tilstrekkelig mange har utviklet antistoffer etter tidligere infeksjon.

Sjefslegen i det israelske forsvaret, brigadegeneral Alon Glasberg, sier at flokkimmunitet gjør at forsvaret kan returnere til mer normale operasjoner, selv om soldatene fortsatt må bruke masker, holde avstand og følge andre koronarelaterte restriksjoner i samsvar med myndighetenes politikk.

– Men nå ser ting langt mer ut som det gjorde tidligere, sier han.

Siden koronapandemien brøt ut i fjor har IDF fastholdt at deres operative kapasitet ikke har blitt betydelig påvirket av sykdommen. Men pandemien har påvirket forsvarets evne til å holde øvelser som normalt og tvunget enheter til å skalere ned eller i enkelte tilfeller avlyse øvelsene.

– Nå er det annerledes. Nå kan vi øve mye mer fritt igjen, sier Glasberg.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise