Israels nyeste våpen «revolusjonerer slagmarken»

Våpenet er utviklet for å kjempe mot fiender som bruker menneskelige skjold.
Et skjermbilde fra en video av en test av den nye laserstyrte granaten Iron Sting. (Foto: Forsvarsdepartementet)

En ny laserstyrt granat er nå ferdig utprøvd og vil gi større ildkraft til mindre enheter, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på sivile, som følge av våpenets presisjonsnivå, melder Forsvarsdepartementet i Israel.

De nye Iron Sting 120mm-granatene er utviklet av Forsvarsdepartementet i samarbeid med det israelske forsvaret og forsvarsteknologiselskapet Elbit Systems. Etter flere vellykkede tester er våpenet klart til å tas i bruk.

Forsvarsminister Benny Gantz sier i en uttalelse at israelsk industri gir IDF teknologi «som endrer slagmarken og gir oss mer slagkraftige, nøyaktige og effektive midler». Han viser til at terrorgruppen Hamas på Gazastripen og terrorgruppen Hizbollah i Libanon bruker sivile som skjold i sin krigføring.

De nye laserstyrte granatene er spesialtilpasset kamp mot en fiende som gjemmer seg blant sivilbefolkningen, forklarer forsvarsministeren.

Iron Sting har tatt ti år å utvikle og skal hjelpe det israelske forsvaret i å bekjempe truslene de forventer å møte i de kommende årene.

Det nye våpenet skal være banebrytende også på internasjonalt nivå. Det vil gi infanterienheter den nøyaktigheten som tidligere bare var tilgjengelig fra missiler og luftbårne våpen. Nå kan de avfyre presisjonsstyrte granater.

– Iron Sting er ment å gi treffsikkerhet i både åpne og overfylte urbane områder, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på ikke-stridende, sier Yaniv Rotem ved forsvarsdepartementets våpenutvikling.

Ifølge Elbit har Iron Sting en rekkevidde på 1-12 kilometer, avhengig av bombekasteren, og har en treffsikkerhet innen 10 meter av målet.

Her kan du se det nye presisjonsvåpenet testes ut:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise