Har gitt grønt lys til et stort motangrep

Det israelske forsvaret har fått beskjed om å slå hardt tilbake mot terroristene.
På mindre enn to døgn fra 10. mai er Israel angrepet med over tusen raketter. (Illustrasjonsfoto: Flickr)

Det israelske sikkerhetskabinettet har gitt grønt lys til et større luftangrep mot mål på Gazastripen, etter at det ble avfyrt over 50 raketter mot Jerusalem, Ashkelon, Sderot og flere andre israelske byer mandag.

Hamas må bli tilført et kraftig slag, men vi har våre begrensninger. Vi har ikke noe ønske om en større krig, sier en israelsk tjenestemann.

Tjenestemannen, som ikke er navngitt i israelske medier, sier samtidig at han håper at kamphandlingene vil være over innen to til tre dager.

Her ser du Hamas avfyre raketter fra sivile områder på Gaza:

Ifølge avisen Yedioth Ahronot er det foreløpig ikke gitt grønt lys til en bakkeoperasjon på Gazastripen, men det israelske forsvaret skal være forberedt også til å gå inn bakken hvis det blir nødvendig. Samtidig har Hamas varslet om at det kan bli nye rakettangrep utover kvelden.

Og mandag kveld kommer det nye meldinger om rakettangrep.

Hvis du ønsker å vite mer om terrorgruppen Hamas er dette en god start:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise