IDF: Palestinsk familie ble drept av Hamas-rakett

Rundt 700 av de over 3500 rakettene som er avfyrt mot Israel har landet inne på Gazastripen.
Terrorister på Gaza avfyrer raketter mot Israel i økende antall. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
Mange av rakettene som terrorister på Gaza avfyrer mot Israel lander inne på Gaza. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)

Det israelske forsvaret sier en eksplosjon som drepte åtte medlemmer av en palestinsk familie i den første dagen med kamphandlinger ble forårsaket av en feilskutt palestinsk rakett, ikke et israelsk luftangrep, skriver Times of Israel.

Talsmann for forsvaret, Jonathan Conricus, sier raketten ble avfyrt fra Gaza, men nådde aldri Israel, landet på Gaza og «drepte nesten en hel familie».

Helsemyndighetene på Gazastripen, som styres av Hamas, la skylden for dødsfallene på Israel. Flere internasjonale og norske medier gjorde det samme. Nå har det israelske forsvaret undersøkt hendelsen og konkludert med at ikke kan ha vært et israelsk angrep som drepte familien.

En høytstående militær offiser sier undersøkelser viser at Israel ikke bombet det aktuelle området i det tidsrommet familiemedlemmene ble drept. Dermed kunne det heller ikke være et israelsk luftangrep som drepte dem.

Offiseren sier også at rundt 700 av de over 3500 rakettene som palestinske terrorister har avfyrt mot Israel, har landet inne på Gazastripen. Flere av dem skal ha drept og skadet sivile palestinere, men offiseren gir ikke noen tall på hvor mange som er blitt skadet og drept av de feilskutte rakettene.

I 2019 ble Israel beskyldt av Amnesty International for å ha bombet et sivilt kontor på Gazastripen, men en amerikansk journalist så hva som skjedde:

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev han etter hendelsen. Amnesty skrev senere at det var motstridende meldinger, men beklaget aldri.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise