Rekordmange nye kvinnelige offiserer i grensepolitiet

– Jeg er stolt over å kunne tjenestegjør her, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.
Disse sju kvinnene har fullført offisererutdannelsen til grensepolitiet. Det er rekordmange. (Foto: Grensepolitiet)

Sju kvinner fullførte nylig det israelske grensepolitiets offiserutdannelse, to av dem med skryt for fremragende prestasjoner. Aldri tidligere har så mange kvinner fullført offiserutdannelsen i grensepolitiet, skriver Israel Hayom.

– Jeg er så stolt av å kunne tjenestegjøre i en enhet hvor verdiene er basert på like muligheter og hvor jeg føler at jeg kan få oppfylt mitt potensiale som kriger og offiserer i grensepolitiet, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.

De sju kvinnene var en del av et kull på 23 kandidater, som nå blir offiserer i det israelske politiet. Grensepolitiet var banebrytende i å integrere kvinner i kamproller. Allerede i 1995 fikk en kvinne for første gang en kamprolle i grensepolitiet, som siden har gjort mye for å integrere flest mulig kvinner inn i enheten.

– Jeg er beæret over å bli offiserer, som for meg symboliserer den lange reisen jeg har vært på. Det er i dag helt naturlig for kvinner å bli offiserer og soldater akkurat som mannlige offiserer og soldater. Her i grensepolitiet blir kvinnelige soldater utdelt viktige posisjoner i de mest utfordrende stedene, sier Reut Nahmias, som også er nyutdannet offiserer.

Grensepolitiets visekommisær Amir Cohen har en klar policy på å integrere kvinnelige soldater i kommandostillinger og bruke dem i hele styrken. At stadig flere kvinner ønsker å bli offiserer viser søkertallene. I det nye offiserkullet til grensepolitiet er det hele 16 kvinnelige kadetter.

Hovedoppgaven til grensepolitiet er å sikre Israels grenser, men de blir også brukt til å hjelpe de israelske forsvarsstyrkene, til terrorbekjempelse og til å gjennomføre politioppgaver på Vestbredden og i Jerusalem.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise