Første internasjonale droneøvelse

Dronepiloter fra USA, Storbritannia, Tyskland, Italia og Frankrike deltar i øvelsen.
Dronepiloter fra fem land, pluss Israel, deltar på øvelsen i Israel, som startet 12. juli 2021. (Foto: Det israelske forsvaret)

Israels flyvåpen er i gang med historiens aller første internasjonale droneøvelsen og er vertskap for dronepiloter fra fem andre nasjoner.

Øvelsen, kalt Blue Guardian, skal vare i to uker. I løpet av denne tiden vil de utenlandske dronepilotene fly det israelske flyvåpenets Hermes-450 drone.

– Lagene vil simulere ulike scenarier, inkludert å gi støtte til bakkestyrker, oppklaring og etterretning, og samarbeider med ulike styrker i luften, sier det israelske forsvaret i en uttalelse, gjengitt i Times of Israel.

Dronepiloter fra USA, Frankrike, Italia, Tyskland og Storbritannia deltar i øvelsen. IDF sier øvelsen, den største i sitt slag noensinne, har strategisk betydning på grunn av luftforsvarets samarbeid med andre land.

– Staten Israel er en pioner på dronefeltet. Denne øvelsen er en plattform for gjensidig studie og vekst. Øvelsen har nasjonal betydning og innflytelse i å etablere luftforsvaret på internasjonalt nivå, sier Amikam Norkin, sjef for luftforsvaret. Øvelsen blir holdt på flybasen Palmachim i det sentrale Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise