Lover at rømte terrorister vil bli tatt

– Terroristene vil ikke slippe unna, sier sikkerhetsminister Omer Barlev.
Det er satt opp over 200 veisperringer i jakten på de seks rømte terroristene. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Sikkerhetsminister Omer Barlev lover at de seks palestinske terroristene som mandag rømte fra høysikkerhetsfengselet Gilboa vil bli tatt. Han sier også at de vil tak i alle feilene som gjorde fengselsrømmingen mulig.

– Vi skal få tak i de rømte terroristene og vil vil rette opp feilene som førte til rømmingen – og hvis vi ser at det har vært profesjonell uaktsomhet, så vil vi ta tak i det også, sier Barlev, ifølge nettavisen Times of Israel.

Etterforskningen av fengselsflukten ble torsdag overført fra det israelske politiets nordlige kommando til en spesialenhet i det israelske politiet.

Samtidig sier fengselsvesenet at fangene som ble flyttet fra Gilboa-fengselet etter hendelsen ikke vil returnere, men bli overflyttet til andre fengsler.

Det var natt til mandag at seks palestinske sikkerhetsfanger, alle involvert i terrorisme, klarte å rømme fra fengselet i Nord-Israel. Terroristene skal ha klart å grave seg ut gjennom et avløpssystem. En rekke feil og tilfeldigheter gjorde at fangene klarte å rømme. De har nå vært på frifot siden mandag.

Palestinere brenner dekk utenfor byen Nablus for å forstyrre israelske soldater i jakten på rømlingene. (Foto: Flash90)

Fengselsmyndighetene styrker nå sikkerheten i alle fengsler, inkludert regelmessige søk i cellene. De vil også jobbe for å spre opp fanger fra terrorgruppen Islamsk Jihad. Fem av rømlingene er medlemmer i IJ.

Siden flukten på mandag har israelske styrker gjennomført en massiv operasjon for å fange rømlingene, som anses som ekstremt farlige. Fire av de seks på flukt er dømt til livstid i fengsel for sine roller i alvorlig terror.

Det er usikkert om rømlingene fortsatt befinner seg i Israel, om de er på Vestbredden eller om de har klart å rømme over til nabolandet Jordan.

Flukten har også ført til opptøyer i andre israelske fengsler, i tillegg til på Vestbredden og Øst-Jerusalem. Israelske myndigheter frykter rømlingene kan gjennomføre nye terrorangrep mot israelere mens de er på frifot.

Det bekymrer derimot ikke Palestinakomiteen, som benytter anledningen til å glorifisere de seks rømte terroristene på sin egen Facebook-side:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise