Fire av seks rømlinger er pågrepet

Samtidig fortsetter jakten på de to siste terroristene som rømte fra fengsel.
Her pågriper politiet Mohammed al-Arida etter at han har vært på rømmen siden 6. septemer. (Foto: Politiet)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Fredag kveld ble to av de seks palestinske terroristene som natt til mandag 6. september rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Nord-Israel pågrepet. De to ble pågrepet i byen Nasaret etter at de letet etter mat i søppelcontainere.

Etter pågripelsen sendte terrorister på Gazastripen en rakett mot Israel, men den ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome og gjorde ingen skade.

Lørdag morgen ble to nye rømlinger pågrepet, inkludert den beryktede lederen Zakaria Zubeidi, som blant annet var involvert i et terrorangrep mot et valglokale i Israel i 2002 hvor seks sivile israelere ble drept.

– De fant dem under en semitrailer, hvor de gjemte seg. Jeg så dem, de så redde ut, sultne og ydmyket, sier vitnet Yusuf Kahili til Times of Israel.

Sporsøkere fra det israelske forsvaret klarte å finne de to siste rømlingene ved å følge sporene deres helt fra fengselet. Til å begynne med mistenkte israelske myndigheter at rømlingene fikk hjelp fra utsiden, men lite tyder på at de har fått hjelp utenfra. Ingen av de pågrepne var bevæpnet da de ble arrestert, de hadde ikke tilgang på mat og virket ikke å ha en fluktplan.

Fortsatt er to av de rømte terroristene på flukt, men israelske myndigheter tror det bare er et spørsmål om tid før også de er tilbake bak lås og slå. En av av dem er Iham Kamamji, som er dømt til livstid i fengsel for drap på en israelsk tenåring i 2006, et drap han uttrykte stolthet over i rettssaken.

Yaquob Qadiri (t.v.) og Mahmoud al-Arida ble pågrepet 10. september etter drøyt fire dager på rømmen. (Foto: Politiet)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise