Flere drepte og skadde i stor antiterroraksjon

Fem palestinere tilknyttet Hamas ble drept i skuddveksling. To israelske soldater ble skadet.
Fem terrorister ble skutt og drept og to israelske soldater ble skutt og skadet i en større skuddveksling mellom israelske sikkerhetsstyrker og en Hamas-celle på Vestbredden. Dette bildet er fra Betlehem i 2015. (Foto: Nati Shohat/Flash90)

To israelske soldater ble skadet og fem palestinere ble drept etter en kraftig skuddveksling mellom væpnede palestinere og israelske sikkerhetsstyrker under en antiterroraksjon på Vestbredden, skriver Jerusalem Post.

Tilstanden til de to skadde israelerne er alvorlig, men stabil. De har vært gjennom en rekke operasjoner, men situasjonen er ikke livstruende. Det er uklart om de ble skutt av væpnede palestinere eller om de havnet i skuddlinjen og ble truffet av en av sine egne.

Skuddvekslingen skjedde under en større arrestasjonsbølge på fem ulike steder på Vestbredden. Målet var å arrestere en større Hamas-celle som israelske sikkerhetsstyrker hadde overvåket i dagevis. Cellen skal ha planlagt et nært forestående terrorangrep mot israelere.

Ifølge israelske medier skal Hamas-cellen ha planlagt å gjennomføre en rekke drap og kidnappinger av israelere. De skal også ha planlagt et større terrorangrep mot Jerusalem, av en størrelse man ikke har sett siden Den andre intifada.

– Styrkene aksjonerte mot en Hamas-terrorcelle og forhindret at et terrorangrep ble gjennomført. Vi vil fortsette å handle i møte med terrorisme, på alle fronter, for å trygge israelske borgere, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Anti-terror enheten Duvdevan, det israelske politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok alle i aksjonen. Rundt 20 personer tilknyttet Hamas, tungt bevæpnet, ble arrestert. Men sikkerhetsstyrkene mistenker at flere mistenkte fra terrorcellene fortsatt kan være på frifot.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise