Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Flere drepte og skadde i stor antiterroraksjon

Fem terrorister ble skutt og drept og to israelske soldater ble skutt og skadet i en større skuddveksling mellom israelske sikkerhetsstyrker og en Hamas-celle på Vestbredden. Dette bildet er fra Betlehem i 2015. (Foto: Nati Shohat/Flash90)
Fem palestinere tilknyttet Hamas ble drept i skuddveksling. To israelske soldater ble skadet.

To israelske soldater ble skadet og fem palestinere ble drept etter en kraftig skuddveksling mellom væpnede palestinere og israelske sikkerhetsstyrker under en antiterroraksjon på Vestbredden, skriver Jerusalem Post.

Tilstanden til de to skadde israelerne er alvorlig, men stabil. De har vært gjennom en rekke operasjoner, men situasjonen er ikke livstruende. Det er uklart om de ble skutt av væpnede palestinere eller om de havnet i skuddlinjen og ble truffet av en av sine egne.

Skuddvekslingen skjedde under en større arrestasjonsbølge på fem ulike steder på Vestbredden. Målet var å arrestere en større Hamas-celle som israelske sikkerhetsstyrker hadde overvåket i dagevis. Cellen skal ha planlagt et nært forestående terrorangrep mot israelere.

Ifølge israelske medier skal Hamas-cellen ha planlagt å gjennomføre en rekke drap og kidnappinger av israelere. De skal også ha planlagt et større terrorangrep mot Jerusalem, av en størrelse man ikke har sett siden Den andre intifada.

– Styrkene aksjonerte mot en Hamas-terrorcelle og forhindret at et terrorangrep ble gjennomført. Vi vil fortsette å handle i møte med terrorisme, på alle fronter, for å trygge israelske borgere, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Anti-terror enheten Duvdevan, det israelske politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok alle i aksjonen. Rundt 20 personer tilknyttet Hamas, tungt bevæpnet, ble arrestert. Men sikkerhetsstyrkene mistenker at flere mistenkte fra terrorcellene fortsatt kan være på frifot.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart