Rekordmange beduiner vervet seg til IDF

Beduinske soldater bidro blant annet til at rømte terrorister ble fanget tidligere i høst.
En gruppe beduin-soldater i det israelske forsvaret. (Foto: IDF)

Over 600 beduiner vervet seg frivillig til det israelske forsvaret i fjor, et rekordstort antall i forhold til tidligere år, skriver Jerusalem Post.

– Det siste året har vi sett en oppadgående trend i rekrutteringen av beduiner til IDF, med mer enn 600 som har vervet seg, og vi vil jobbe for å øke det antallet ytterligere, sier forsvarsminister Benny Gantz i en uttalelse.

Selv om beduiner ikke er forpliktet til å tjenestegjør i forsvaret, som jøder og drusere er, har IDF de siste årene økt innsatsen for å rekruttere flere beduinske soldater, blant annet ved å besøke beduinbyer og -landsbyer med beduinsoldater for å oppmuntre andre unge beduiner til å verve seg.

– Militærtjeneste og nasjonal tjeneste er noe vi ikke tar for gitt og jeg er glad for at flere og flere medlemmer av samfunnet melder seg til tjeneste, sier Gantz, som mener det er en inngangsport til det israelske samfunnet.

Beduiner er høyt respektert for deres sporsøking og navigasjonskunnskaper. Blant annet var det beduin-soldater som hjalp til med å søke opp og finne de seks palestinske terroristene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel.

– Selv i våre dager med høyteknologisk fremgang er det ingenting som kan erstatte deres egenskaper, deres kjennskap til terrenget og erfaringen som er skapt gjennom generasjoner, sier den israelske forsvarsministeren.

Majoriteten av beduinene som verver seg til forsvaret kommer fra beduinsamfunnene i Nord-Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise