Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gigantisk ballong skal oppdage raketter på vei mot Israel

En gigantisk luftballong med avansert radar og sensorer på basen sin i Israel 3. november. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Sensorer ombord luftballongen skal oppdage innkommende raketter.

Israel forbereder seg på å sende opp en stor ny luftballong utstyrt med avanserte systemer for å oppdage raketter og fiendtlige fly, melder det israelske forsvarsdepartementet. Ballongen skal sveve over Nord-Israel.

Utplasseringen av radarsystemet er en del av det israelske forsvarets plan om å forbedre landets luftforsvar, spesielt i nord, på grunn av at iranske droner og kryssermissiler sprer seg i regionen, skriver Times of Israel.

Luftballongen skal sveve høyt oppe i luften for å oppdage innkommende langtrekkende missiler, kryssermissiler og droner. Israel har allerede en rekke radarsystemer for å oppdage innkommende trusler, men den nye luftballongen skal utfylle og forbedre det eksisterende systemet.

– Dette sensorsystemet høyt oppe i luften gir en betydelig teknologisk og operasjonell fordel for tidlig og presist oppdage trusler, sier Boaz Levy i Israel Aerospace Industries, som har vært med og utvikle systemet.

Luftfartøyet er et av de største i sitt slag og ble utviklet i fellesskap av Israel og USA. De siste månedene har systemet gjennomgått de siste testene og blitt klargjort for operasjonell utplassering over det nordlige Israel.

Amikam Norkin, sjef for det israelske luftforsvaret, hyller det nye systemet og sier det vil bidra til bedre beskyttelse av Israel og landets suverenitet.

Det israelske forsvaret frykter landets militære overtak i løpet av få år kan bli satt på prøve, siden Midtøsten nå fylles opp med iransk-produserte droner og kryssermissiler. De utgjør en langt større trussel mot Israel enn enkelte av rakettene som terrororganisasjonene i regionen har hatt frem til nå.

I lys av denne trusselen har IDF planer om å ha full, permanent defensiv dekning på plass over luftrommet i det nordlige Israel i løpet av de neste to årene, med planer om å eventuelt utvide det til resten av landet.

Luftballongen skal supplementere det eksisterende radarsystemet i Israel, som varsler om innkommende raketter.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart