Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Største våpenbeslag i Israels historie

Noen av våpnene som ble beslaglagt av politiet 9. november 2021. (Foto: Det israelske politiet)
Flere titalls ulovlige våpenhandlere pågrepet etter ett års undercover-arbeid.

Flere titalls ulovlige våpenhandlere ble pågrepet natt til og tidlig tirsdag morgen, i en aksjon som det israelske politiet beskriver som den største aksjonen mot ulovlige skytevåpen i landets historie, skriver Times of Israel.

Arrestasjonene skjer etter en operasjon som har vart i ett år, hvor en tidligere kriminell har jobbet undercover for politiet. Han klarte å infiltrere ulovlige våpenhandlere i det arabiske samfunnet i Israel, ifølge politiet.

78 av de største ulovlige våpenhandlerne i landet er implisert i saken.

1600 politifolk, inkludert fra grensepolitiet, var involvert i arrestasjonene. 64 mistenkte ble pågrepet i 25 arabiske samfunn, i Nord- og Sentral-Israel. Blant de pågrepne er en soldat i Golani-brigaden og en skoleelev. Ifølge israelsk media forventes det flere arrestasjoner i løpet av de neste dagene.

Den tidligere kriminelle, som skiftet side, klarte å infiltrere det organiserte kriminelle miljøet som forsynte lederne i den kriminelle underverden med våpen. Gjennom sin rolle var han involvert i 48 ulovlige våpenhandler, inkludert kjøp av bombebelter som kunne detoneres ved hjelp av en telefon.

Politiet tror mesteparten av de ulovlige våpnene kom via Vestbredden, etter å ha blitt smuglet inn fra Libanon og Jordan. Resten er stjålet fra israelske militærbaser.

I forbindelse med operasjonen skal undercover-agenten ha brukt over 11 millioner kroner på å kjøpe opp ulovlige våpen. Som følge av det farlige arbeidet vil agenten nå havne i det israelske vitnebeskyttelsesprogrammet.

De siste årene har det vært en kraftig økning i volds- og skyteepisoder i det arabiske samfunnet i Israel. Så langt i år har det vært 106 drap blant araberne. Drapsbølgen er i hovedsak drevet av organisert kriminalitet. Politiet vil møte utfordringen med å ansette over 1000 nye politifolk.

Til tross for at politiet har gjort et stort beslag i denne omgangen, finnes det fortsatt svært mange ulovlige våpen i omløp i det arabiske samfunnet. En israelsk rapport slo i 2020 fast at det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i Israel, de aller fleste av disse befinner seg i ulike arabiske lokalsamfunn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart