Historisk marineøvelse i Rødehavet

For første gang deltok flere Gulf-land i en marineøvelse med Israel.
Israelske og amerikanske marinefartøy deltar i en felles øvelse i Rødehavet. (Foto: US Navy)

Sjøforsvarene til Israel, USA, De forente arabiske Emirater og Bahrain arrangerte en felles øvelse i Rødehavet denne uken, som et svar på deres felles motstand mot iransk tilstedeværelse og aggresjon i dette farvannet.

– Den [iranske] tilstedeværelsen er noe vi må presse vekk så langt som mulig fra staten Israel, fra Rødehavet og fra områdene som hindrer vår frihet til å seile. For å få til det må vi ha et strammere partnerskap, sier en høytstående offiser i den israelske marinen, som uttaler seg anonymt.

Øvelsen markerer et nytt kapittel i Israels forhold til arabiske land. Aldri tidligere er det avholdt marineøvelser mellom Emiratene og Bahrain og Israel. Marineøvelsen finner sted bare litt over ett år etter at flere arabiske land normaliserte forholdet til Israel gjennom Abraham-avtalene.

– Israels internasjonale anseelse blir sterkere. Det er et ønske fra mange land, inkludert noen overraskende, om å knytte seg nærmere oss og om å samarbeide tettere med oss, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Den amerikanske 5. flåte deltok i øvelsen og er bare en av mange øvelser som flåten vil holde med Israel og andre allierte i området fremover.

Siden februar har Iran og Israel deltatt i en «skyggekrig» til havs, hvor skip som er tilknyttet landene har kommet under angrep blant annet i farvann rundt Persiabukten og Omanbukten.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise