To israelske soldater drept av «vennlig ild»

Soldater begynte å skyte på hverandre da de trodde det var inntrengere på militærbasen.
Majorene Itamar Elharar (t.v.) og Ofek Aharon ble drept i en skyteulykke på en israelsk militærbase 12. januar. (Foto: IDF)

To offiserer fra en kommandoenhet ble drept av såkalt «vennlig ild» i en skyteulykke ved en militærbase i Jordandalen på Vestbredden sent onsdag kveld. Det opplyser det israelske forsvaret, skriver Times of Israel.

Ifølge forsvaret var offiserene, som begge var kompanisjefer i eliteenheten Egoz, på patrulje i militærbasen rundt klokken 23.00. Under patruljen oppdaget de en mistenkelig skikkelse, men som var en annen offiserer.

Offiserene på patruljen, major Ofek Aharon og major Itamar Elharar, forsøkte å arrestere den «mistenkte», først ved å rope om at han måtte stoppe og deretter ved å skyte varselsskudd opp i luften, ifølge forsvaret.

Den tredje offiseren hørte skuddene, men visste tilsynelatende ikke at de ble avfyrt av medsoldater. Han skjøt tilbake og påførte dem dødelige skader.

Den tragiske hendelsen skjedde bare én natt etter at noen hadde brutt seg inn i militærbasen og stjålet verdifullt utstyr, blant annet nattkikkerter. Innbruddet dagen før gjorde at soldatene på patrulje var på tå hev.

Det er regelmessig tyveri fra militærbaser og i et forsøk på å bekjempe dette har IDF endret sine retningslinjer og åpnet for å bruke dødelige makt for å stoppe tyvene.

Ran Kochav, det israelske forsvarets talsperson, sier dødsfallene er tragiske og smertefulle og sier at det vil bli en grundig etterforskning av hendelsen. Han sier forsvaret også er opptatt av å ta vare på soldaten som skjøt.

– Vi må omfavne denne offiseren, ta vare på ham og vise at vi beskytter ham. Han gjorde dette selvfølgelig ved et uhell, noe som resulterte i dødsfallet til to av hans venner, sier talspersonen for det israelske forsvaret.

Forsvarsminister Benny Gantz og statsminister Naftali Bennett har sendt sine kondolanser til familiene til de drepte. Bennett sier de to offiserene «viet de beste årene av sitt liv til Israels sikkerhet og forsvaret av hjemlandet».

– Hele det israelske folket sørger over deres bortgang, sier statsministeren.

Den tragiske hendelsen skjer bare en uke etter at to israelske piloter døde under en militærøvelse, da helikopteret deres styrtet i havet utenfor Haifa.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise