Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kristne frykter

Shmuel Evyatar er rådgiver for ordføreren i Jerusalem, Ehud Olmert, i kristne spørsmål. Like før jul sa han at hans kontor får mange telefoner fra kristne som er bekymret for sin framtid ut fra meldinger om at det kristne og det armenske kvarteret kan komme under palestinsk kontroll i en fredsavtale.

Med få unntak er alle jeg kjenner bekymret for framtiden, sa Evyatar.
Ifølge en talsmann for det latinske patriarkatet i Jerusalem (katolsk) er det til sammen ca. 150.000 kristne i Israel og det palestinske området.

Den kristne befolkningen i Midtøsten har vært minkende helt siden 2. verdenskrig. Evyatar sier at de kristne «stemmer med føttene» fordi de lever under stadige trusler fra sine muslimske naboer. De kristne føler generelt en håpløshet.

Evyatar sier også at Israel gjør altfor lite for de kristne. Tradisjonelt har de kristne oppført seg slik mot jødene at de er blitt betraktet som fiendtlige. Derfor er jødene svært tilbakeholdne i sitt forhold til de kristne. Det er f. eks. svært sjelden at ledende israelske ministre deltar i møter med kristne representanter. Dermed har man lett for å overse de kristnes behov, ønsker og bekymringer.

Det palestinske styret har forsøkt å finne støtte fra de kristne ved å omtale Jesus som en palestiner. Han sa også at når palestinerne bruker Beit Jalla som utgangspunkt for å skyte mot den jødiske bydelen Gilo i Jerusalem, er det fordi Beit Jalla tradisjonelt har vært et kristent område, og palestinerne håper å øke motsetningene mellom kristne og jøder.

Denne artikkelen bygger på en artikkel av Etgar Lefkovits i Jerusalem Post. Når han intervjuer en offisiell talsmann for den katolske kirken, sier han noe ganske annet. Han sier at de kristne ikke er bekymret over å komme under det palestinske styret, og at de problemene som er, mest skyldes «Israels okkupasjon».

Erkebiskop Abraham i den koptiske kirken sier at de sanne troende setter sin lit til Gud og ikke er bekymret for framtiden. Man kan ha ulike problemer, politiske og andre. Men hvis man har en god, sterk og ekte tro, frykter man ikke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart