Hyllest til tyranner

Yasser Arafats styre var et pøbelstyre, med mange og omfattende brudd på menneskerettigheter i forholdet til den palestinske befolkningen og med en omfattende korrupsjon. I den forbindelsen vil vi gjengi manuskriptet til et innslag i et nærradioprogram MIFF hadde i Stavanger i januar 1990. Det var noen måneder etter at de kinesiske lederne hadde myrdet demokratiforkjempere ned for fote på Den himmelske freds plass, og noen uker etter at Ceaucescus diktatur ble styrtet i Romania. - Det er dessverre noen ganger det er lettere enn ellers å være sannspådd.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Faksmile av bladet "Med Israel for fred" nr. 4/1979. Bladet skiftet senere navn til Midtøsten i fokus.

“Vi har vel alle vært forferdet over den brutale behandlingen Kinas ledere gav fredelige demonstranter på den såkalte himmelske freds plass i sommer, med hundrevis av drepte. De gamle tyranner har opplevd en storm av kritikk fra størsteparten av verden. Men de har også opplevd ting som må ha varmet deres ishjerter noe. Blant annet har de fått gratulasjoner lederen av PLO, Yasser Arafat. Han gav dem full støtte i oppgjøret med demonstrantene da han var i Kina nå i oktober. Han sa til Kinas nyinnsatte leder: “På vegne av det palestina-arabiske folk, dets lederskap, og meg selv, vil jeg uttrykke de varmeste og hjerteligste gratulasjoner til deg, kjære kamerat, fordi du er valgt til generalsekretær i Kinas kommunistparti. Jeg nytter denne anledningen til å uttrykke sterk takknemlighet for at du var i stand til å gjenopprette normal orden etter de hendingene som nylig fant sted i folkets Kina.” Slik kan den brutale undertrykkelsen av fredelige krav om demokrati også omtales.

 

I julen ble vi vitne til de dramatiske og uhyggelige begivenhetene i Romania. Romania var blitt et familiedynasti av verste middelalder-merke, med en befolkning som levde i ren nød og en regjering som sa at alt er best i verden, med et hemmelig politi som nådeløst forfulgte enhver som røpet tvil om at tilstandene i landet var paradisiske. Vi har sett noe av blodbadet Ceaucescus menn har fått i stand.

I høst var det en stor partikongress i Romania. Kongressen hyllet tyrannen i kjent stil og erklærte at alt var utmerket. På TV kunne man i bakgrunnen skimte personer med de typiske PLO-plaggene. Men det ble visst ikke nevnt at blant dem som satt der, var selveste PLO-lederen, Yassir Arafat. Romanias brutale diktator fikk hans fulle støtte.

Vi som er gamle nok, husker tida da sjahen av Iran ble kastet ut og ayatollah Khomeini fikk makten. Khomeini hadde støtte av et stort flertall i den iranske befolkningen. Men da han hadde fått kontrollen, ble det innført et terrorvelde som nok har fått mange iranere til å angre den støtten de gav fanatikerne.

Vi tror at de palestinerne som i dag støtter Arafat, også vil oppleve kjempemessige skuffelser hvis de noen gang skulle nå sitt mål: Å bli styrt av den mannen som nå i høst har hyllet de gamle tyrannene i Kina og Romania.”

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise