Jøder unngår arabiske områder

Da politisjefen i Galilea nylig gikk av, hadde han et avskjedsmøte med de arabiske ordførerne i området. En av ordførerne klaget over at siden opptøyene i september/oktober kom det ikke lenger jødiske kunder til butikker i arabiske områder. Dette er til stor skade for økonomien. En av ordførerne sa at bare en liten del av de 20.000 innbyggerne i hans by hadde deltatt i volden. En annen ordfører sa at han forstod at jødene var redde, det ville ta tid å bygge opp igjen tilliten. Men han mente at offentlige personer kunne framskynde denne prosessen ved å komme med offentlige erklæringer om gjensidig toleranse. Politimesteren bekreftet at jøder nå kan føle seg trygge i de arabiske områdene i staten Israel, fordi de arabiske innbyggerne forstår den økonomiske verdien av det.

Da politisjefen i Galilea nylig gikk av, hadde han et avskjedsmøte med de arabiske ordførerne i området. En av ordførerne klaget over at siden opptøyene i september/oktober kom det ikke lenger jødiske kunder til butikker i arabiske områder. Dette er til stor skade for økonomien.

En av ordførerne sa at bare en liten del av de 20.000 innbyggerne i hans by hadde deltatt i volden. En annen ordfører sa at han forstod at jødene var redde, det ville ta tid å bygge opp igjen tilliten. Men han mente at offentlige personer kunne framskynde denne prosessen ved å komme med offentlige erklæringer om gjensidig toleranse.

Politimesteren bekreftet at jøder nå kan føle seg trygge i de arabiske områdene i staten Israel, fordi de arabiske innbyggerne forstår den økonomiske verdien av det.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelJødene i Marokko
Neste artikkelJesus var jøde
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise