CIA: Fortsatt konflikt om 15 år

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA har utgitt en studie med tittelen Global Trends 2015, hvor man forsøker å antyde noe om hvordan man venter at verden vil se ut om 15 år.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Når det gjelder Israel, sier studien at i 2015 vil Israel ha fått en kald fred med sine naboer, med bare begrensede sosiale, økonomiske og kulturelle kontakter. Det vil være en palestinsk stat. Men spenningene mellom Israel og palestinene vil fortsette og tidvis slå ut i kriser.

CIA spår at gammel rivalisering mellom stater som Egypt, Syria, Irak og Iran vil dukke opp igjen. Det kan bli nære forbindelser mellom Israel og India av økonomiske og tekniske grunner. (Dette forholdet er kommet godt i gang allerede.) Det samme gjelder Tyrkia. Og der kommer sikkerhetsmessige forhold i tillegg, i og med at ikke minst Syria er en felles motstander og potensiell fiende.

Mange av landene i området, ikke minst av Israels nærmeste naboer, har en meget rask befolkningsvekst. Dette demografiske presset vil forverre framtidige konflikter, både diplomatiske og militære, angående knappe vannressurser og retten til å bruke områder.

Israel får ros for å være det eneste landet i området som ser globaliseringen som en mulighet. Men det blir uttrykt alvorlig bekymring fordi Israel ikke har klart å løse alvorlige indre religiøse og rasemessige stridigheter. Israel får også kritikk fordi det er blitt et utgangspunkt for internasjonal kriminalitet. [Det er ikke minst, noe av baksiden ved den store innvandringen fra det tidligere Sovjetunionen.]
Hele studien kan leses på http://www.cia.gov

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise