En Kennedy i Israel

For oss som etter hvert har levd noen år, har Kennedy-navnet en spesiell klang. Selv om vi etter hvert er blitt kjent med negative sider som ikke ble fortalt på 60-tallet, er familien likevel noe ekstra. Katleen Kennedy Townsend er det eldste barnet av Robert Kennedy, president John F. Kennedys bror og nære medarbeider. Robert Kennedy ble skutt av en palestiner i 1968, på ettårsdagen for seksdagerskrigen. Townsend er 49 år gammel, og en stigende stjerne i det demokratiske partiet. Hun er 49 år gammel og var i Israel både på et privat besøk og for å holde minnetale over sin far ved Rabin-senteret. Emnet var det moralske lederskapet hennes far og Yitzak Rabin viste. Det var hennes tredje besøk i Israel. Hun sa at hennes far alltid støttet Israel sterkt, og det var grunnen til at han ble drept. Hun sa offentlig det amerikanske politikere har vært forsiktige med å si: Formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat, svikter sitt folk. "En av prøvene på en god leder er at får sitt folk til å gjøre vanskelige ting - og jeg tror ikke at han bestått den prøven," sa hun. "Det er lett å gjøre som alle andre. Men det gjør deg ikke til en stor leder hvis det ikke er den riktige veien." Mediedekning Nyhetsdekningen av volden, spesielt av Muhammed Dura som ble drept i kryssild i Gaza, har skadet Israel. Men hun har ikke merket at støtten til Israel har minket blant [amerikanske] politikere, og heller ikke blant sine velgere. Hun mener at Israel trenger å arbeide for å få fram sin side av virkeligheten, særlig på verdensomspennende TV-kanaler som CNN og BBC. Deres reportasjer har hellet mot palestinerne, tror hun. "Jeg tror at palestinerne har gjort en god jobb med å vise sin side av saken," sier hun. "Dere må få israelere som er dyktige å snakke fram på TV." Hun er ikke redd for å reise til Israel, selv om det amerikanske UD har advart. Hun roser israelernes utholdenhet. Til tross for alt som skjer, går livet normalt. Landet virker. Også på børsen går det bra. Det er viktig å dra hjem og fortelle det.

For oss som etter hvert har levd noen år, har Kennedy-navnet en spesiell klang. Selv om vi etter hvert er blitt kjent med negative sider som ikke ble fortalt på 60-tallet, er familien likevel noe ekstra.

Katleen Kennedy Townsend er det eldste barnet av Robert Kennedy, president John F. Kennedys bror og nære medarbeider. Robert Kennedy ble skutt av en palestiner i 1968, på ettårsdagen for seksdagerskrigen.

Townsend er 49 år gammel, og en stigende stjerne i det demokratiske partiet. Hun er 49 år gammel og var i Israel både på et privat besøk og for å holde minnetale over sin far ved Rabin-senteret. Emnet var det moralske lederskapet hennes far og Yitzak Rabin viste.

Det var hennes tredje besøk i Israel. Hun sa at hennes far alltid støttet Israel sterkt, og det var grunnen til at han ble drept.
Hun sa offentlig det amerikanske politikere har vært forsiktige med å si: Formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat, svikter sitt folk. «En av prøvene på en god leder er at får sitt folk til å gjøre vanskelige ting – og jeg tror ikke at han bestått den prøven,» sa hun. «Det er lett å gjøre som alle andre. Men det gjør deg ikke til en stor leder hvis det ikke er den riktige veien.»

Mediedekning
Nyhetsdekningen av volden, spesielt av Muhammed Dura som ble drept i kryssild i Gaza, har skadet Israel. Men hun har ikke merket at støtten til Israel har minket blant [amerikanske] politikere, og heller ikke blant sine velgere.

Hun mener at Israel trenger å arbeide for å få fram sin side av virkeligheten, særlig på verdensomspennende TV-kanaler som CNN og BBC. Deres reportasjer har hellet mot palestinerne, tror hun.
«Jeg tror at palestinerne har gjort en god jobb med å vise sin side av saken,» sier hun. «Dere må få israelere som er dyktige å snakke fram på TV.»

Hun er ikke redd for å reise til Israel, selv om det amerikanske UD har advart. Hun roser israelernes utholdenhet. Til tross for alt som skjer, går livet normalt. Landet virker. Også på børsen går det bra. Det er viktig å dra hjem og fortelle det.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGod økonomi
Neste artikkelClintons tanker
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise