1 av 10 i “kakebu”

Ca. en av ti soldater er innom et militært fengsel (det vi kaller “kakebu”) i løpet av tjenestetiden. Ca. 70 % kommer for å ha vært borte uten lov (“tjuvperm”), 20 % for brudd på disiplinen og 4 % for narkotika. Resten har stjålet eller brukt våpen på en ulovlig måte.

Det er sjelden man finner narkotika-bruk i kampavdelinger og blant offiserer. Som regel gjelder det heller ikke soldater som utfører førstegangstjenesten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkel“Fred nå” om bosetningene
Neste artikkelKrigen i 1948
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no