Etterretning

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Men tidligere ble det meste av terroren drevet av Hamas og andre sterkt islamske grupper som er vanskelige å infiltrere. Nå blir det meste av volden drevet av Tanzim og andre grupper som er langt mer åpne. Det er lettere for israelerne å finne ut av dem.

Nylig ble noen “medløpere” henrettet av det palestinske styret. Det kan gjøre det vanskeligere for Israel. De skulle ha fortalt israelerne hvor ledere for volden oppholder seg, slik at israelerne kunne drepe dem. Israel kjører nå åpent en kampanje hvor de som står bak drap, selv blir drept som fiender. Det pågår en krig, og da er det rimelig at de som står bak den, får smake sin egen medisin.

I praksis har palestinske sikkerhetsfolk gått med på å lukke øynene for en del av israelernes aktivitet for å hindre terror. Israelere opererer til en viss grad i det palestinske området. Hva israelerne gir i bytte for dette, kan man spekulere på.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelVerdens jøder og Jerusalem
Neste artikkelAntisemittisme i Polen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no