Ingen tilknytning

Slik president Clintons forslag stod ved årsskiftet, skulle palestinerne ha full suverenitet over Tempelplassen, mens jødene skulle ha kontroll over Vestmuren (“Klagemuren”), som ligger umiddelbart nedenfor.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Går det slik, vil det bl. a. bety at palestinske “demonstranter” kan drive slike fredelige sysler som steinkasting på jødene som ber på sitt helligste sted like nedenfor, uten at Israel på noen måte kan gripe inn.
Som “motytelse” skal palestinerne utstede en erklæring om at de godtar at også jødene har tilknytning til stedet og lover å ikke ødelegge de arkeologiske ruinene under Tempelplassen, ruinene av jødenes gamle tempel.

Dette protesterer palestinerne mot å gjøre. De vil ikke skrive under på noe som anerkjenner noen jødisk tilknytning til stedet overhodet.

Forrige artikkelHykleri og “overdreven vold”
Neste artikkelLiten krigsfare
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no