Verdens jøder og Jerusalem

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinerne har jo allerede faktisk kontroll over Tempelfjellet gjennom wakf, den muslimske administrasjonen. Så på bakken vil tingene ikke egentlig endre seg, sa hun.

– I bytte for “retten til å vende tilbake” vil altså palestinerne få Tempelfjellet, og dessuten økonomisk erstatning fra et internasjonalt fond som Israel vil bidra til. (Det er vel det Jagland har antydet Norges bidrag til også.) Også jødiske flyktninger fra arabiske land skal kunne få erstatning fra dette fondet.

Presidenten i Egypt, Hosni Mubarak, sier at Arafat ikke har rett til å gi opp hellige steder i Jerusalem fordi det er en sak for hele den muslimske verden. Det samme sier en rekke andre arabiske og muslimske ledere. Det har ført til at en del jødiske ledere i USA og andre land spør om det ikke er det samme for jødenes vedkommende: Israels regjering har “ingen moralsk rett til å oppgi Tempelfjellet” til Yasser Arafat.

“Vi har en hellig forpliktelse til framtidige generasjoner av jøder til å beholde og beskytte jødedommens helligste sted, Tempelfjellet” sier Morton Klein, presidenten i The Zionist Organization of America. “Ingen israelsk regjering har myndighet av det jødiske folket til å forhandle bort de hellige stedene,” sier Betty Ehrenberg, som leder internasjonale saker i Orthodox Union.

Men andre ledere ber jødene utenfor Israel om å ta det med ro. Abraham Foxman, som leder The Anti-Defamation League (en sterk organisasjon som arbeider mot forfalskning av opplysninger som angår Israel og jøder) sier at det er lett for jøder verden over å si at Tempelfjellet tilhører det jødiske folket. “Men hvem er det som forsvarer det, hvem risikerer livet?” spør han. Så selv om verdens jøder kan si sin mening, må det være israelerne selv som tar avgjørelsene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelVaktleirer mot terror
Neste artikkelEtterretning
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no