Verdens jøder og Jerusalem

Den israelske innvandringsministeren, Yael Tamir, har sagt at dersom de palestinske lederne skal være villige til å oppgi “retten til å vende tilbake” til Israel (flyktningene fra 1948), må Israel være forberedt på å oppgi “på en eller annen måte” suvereniteten over Tempelfjellet.

Palestinerne har jo allerede faktisk kontroll over Tempelfjellet gjennom wakf, den muslimske administrasjonen. Så på bakken vil tingene ikke egentlig endre seg, sa hun.

– I bytte for “retten til å vende tilbake” vil altså palestinerne få Tempelfjellet, og dessuten økonomisk erstatning fra et internasjonalt fond som Israel vil bidra til. (Det er vel det Jagland har antydet Norges bidrag til også.) Også jødiske flyktninger fra arabiske land skal kunne få erstatning fra dette fondet.

Presidenten i Egypt, Hosni Mubarak, sier at Arafat ikke har rett til å gi opp hellige steder i Jerusalem fordi det er en sak for hele den muslimske verden. Det samme sier en rekke andre arabiske og muslimske ledere. Det har ført til at en del jødiske ledere i USA og andre land spør om det ikke er det samme for jødenes vedkommende: Israels regjering har “ingen moralsk rett til å oppgi Tempelfjellet” til Yasser Arafat.

“Vi har en hellig forpliktelse til framtidige generasjoner av jøder til å beholde og beskytte jødedommens helligste sted, Tempelfjellet” sier Morton Klein, presidenten i The Zionist Organization of America. “Ingen israelsk regjering har myndighet av det jødiske folket til å forhandle bort de hellige stedene,” sier Betty Ehrenberg, som leder internasjonale saker i Orthodox Union.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Men andre ledere ber jødene utenfor Israel om å ta det med ro. Abraham Foxman, som leder The Anti-Defamation League (en sterk organisasjon som arbeider mot forfalskning av opplysninger som angår Israel og jøder) sier at det er lett for jøder verden over å si at Tempelfjellet tilhører det jødiske folket. “Men hvem er det som forsvarer det, hvem risikerer livet?” spør han. Så selv om verdens jøder kan si sin mening, må det være israelerne selv som tar avgjørelsene.

Forrige artikkelVaktleirer mot terror
Neste artikkelEtterretning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -