Tvil på fremtiden

Det har bokstavelig talt ikke vært en eneste offentlig uttalelse fra noen palestiner - og svært få, om noen, private - som støtter Clintons plan eller anerkjenner Israels anstrengelser for å nå en fredsavtale bygget på et kompromiss.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I private samtaler har palestinerne svart at de har tålmodighet nok til å vente på den totale seieren i framtiden. De fester sitt håp til slike usannsynligheter som at den amerikanske presidenten George Bush vil presse Israel til å gi dem alt de ønsker eller at Israel også vil gå med på at de palestinske flyktningene skal ha ” rett til å vende tilbake”.

I motsetning til ved tidligere analyser av fredsprosessen, kan det nå ikke lenger være noen seriøs diskusjon om at denne avvisningen ikke kommer fra radikale utgrupper av den palestinske bevegelsen eller bare fra ekstremister som bor utenfor de palestinske områdene. Tvert imot: De totale avvisningen og den kompromissløse retorikken kommer fra Arafats mest trofaste støttespillere og medarbeidere.

Ingen bør ha noen illusjoner om at disse holdningene bare er en slags forhandlingsposisjon eller at de palestinske lederne er villige til å gi opp “retten til å vende tilbake” bare Israel gir enda større innrømmelser. “Retten til å vende tilbake” er et alvorlig ment, langsiktig krav. Det har knust ethvert håp om at det kan bli en israelsk-palestinsk fredsavtale.

Utdrag av lederartikkel i Jerusalem Post den 21. januar.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise