Muslim: Jerusalem tilhører jødene

Abdul Hadi Palazzi er professor, generalsekretær i Det muslimske forbundet i Italia og en sunni-muslimsk sjeik. Han har vært imam for det italienske, islamske samfunnet. Han har en doktorgrad i islamske vitenskaper etter forordning av stormuftien i Saudi-Arabia.

I 1998 var han med på å opprette en Islamsk-israelsk vennskapsforening. Den arbeider for at muslimer skal ha positive holdninger til jøder og til Israel. I 1997 skrev han et essay med tittelen Den jødisk-muslimske dialogen og Jerusalem-spørsmålet. Det ble utgitt av The World Jewish Congress.

Han har nå uttalt seg for at Israel skal beholde full suverenitet over Gamlebyen i Jerusalem. Han anklager også muftien av Jerusalem, som er utpekt av Arafats styre, for å bruke religion til å oppnå et politisk mål på en måte som forvrenger Islams historie.

«I dagens situasjon er det bare en måte å bevare religiøs frihet for alle de tro store religionene: At Israel er den eneste som har suverenitet over Gamlebyen,» sa Palazzi 29.1.

Han sa også at som en følge av Osloavtalene, har det palestinske styret «sendt den tidligere muftien i eksil i Amman og erstattet ham med en mufti som bruker sin stilling til å forkynne en politisk-nasjonalistisk ideologi».

Ved å benekte at jødedommen har forbindelse med Jerusalem, benekter denne muftien også islamsk historie, sa Palazzi. «Når han sier at det ikke var noe slikt som et Salomos Tempel, selv om det er nevnt i de store islamske kommentarene fra middelalderen, motsier det ikke bare Bibelen og historien og også Islam og Koranen,» sa han. Han bemerket at Koranen «er en bekreftelse på de skriftene som kom før den».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise