Muslim: Jerusalem tilhører jødene

Abdul Hadi Palazzi er professor, generalsekretær i Det muslimske forbundet i Italia og en sunni-muslimsk sjeik. Han har vært imam for det italienske, islamske samfunnet. Han har en doktorgrad i islamske vitenskaper etter forordning av stormuftien i Saudi-Arabia.

I 1998 var han med på å opprette en Islamsk-israelsk vennskapsforening. Den arbeider for at muslimer skal ha positive holdninger til jøder og til Israel. I 1997 skrev han et essay med tittelen Den jødisk-muslimske dialogen og Jerusalem-spørsmålet. Det ble utgitt av The World Jewish Congress.

Han har nå uttalt seg for at Israel skal beholde full suverenitet over Gamlebyen i Jerusalem. Han anklager også muftien av Jerusalem, som er utpekt av Arafats styre, for å bruke religion til å oppnå et politisk mål på en måte som forvrenger Islams historie.

“I dagens situasjon er det bare en måte å bevare religiøs frihet for alle de tro store religionene: At Israel er den eneste som har suverenitet over Gamlebyen,” sa Palazzi 29.1.

Han sa også at som en følge av Osloavtalene, har det palestinske styret “sendt den tidligere muftien i eksil i Amman og erstattet ham med en mufti som bruker sin stilling til å forkynne en politisk-nasjonalistisk ideologi”.

Ved å benekte at jødedommen har forbindelse med Jerusalem, benekter denne muftien også islamsk historie, sa Palazzi. “Når han sier at det ikke var noe slikt som et Salomos Tempel, selv om det er nevnt i de store islamske kommentarene fra middelalderen, motsier det ikke bare Bibelen og historien og også Islam og Koranen,” sa han. Han bemerket at Koranen “er en bekreftelse på de skriftene som kom før den”.

Forrige artikkelTvil på fremtiden
Neste artikkelRett til å vende tilbake?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no