Tvil på fremtiden

I en meningsmåling i den israelske avisen Yediot Aharonot i oktober uttrykte 67 % av israelerne tvil på om staten Israel vil fortsette å eksistere. Tidligere president i Høyesterett, Moshe Landau, har gitt uttrykk for tvil om hans barnebarn vil kunne leve i Israel hele livet.

President Clintons avskjedsgave, hans plan, vil gjøre Israel forvarsløs. Israels øverstkommanderende, Shaul Mofaz, har sagt at planen vil gjøre Israel langt mer sårbar for terrorister. Den vil destabilisere staten Jordan, og med det hele Israels østflanke. Og den vil true dusinvis av jødiske strøk i Jerusalem med den skjebnen som har rammet Gilo: Stadig skyting fra palestinske områder.

Clinton har presset alle de israelske regjeringene til en stadig strøm av innrømmelser, samtidig som han har godtatt at Arafat ikke har gitt noe tilbake. Palestinerne forlanger i dag nøyaktig det samme som de forlangte i 1993: Hele Gaza og Vestbredden, hele Øst-Jerusalem og full rett for alle palestinske flyktninger til å vende tilbake til det som var deres hjem i selve Israel. Clinton har ikke forlangt at Arafat skulle forberede sitt folk på fredelig sameksistens og et kompromiss.

Når Israel har protestert mot palestinske brudd på Oslo-avtalen, er det alltid blitt oversett. Da Netanyahu forlangte at palestinerne skulle holde avtalene, betraktet Clinton det som «en hindring for fred».

Da utenrikskomiteen i den amerikanske kongressen i september 1995 viste film hvor Arafat talte for hellig krig (jihad), henvendte Clinton seg personlig til alle store nyhetsorganisasjoner og fikk sikret seg at dette ikke ble vist.

Et halvt år etterpå vitnet Clinton at PLOs charter var opphevet, selv om det ikke var skjedd noe annet enn at det var oversendt til en komite.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel«Tempelfjellet i våre hender»
Neste artikkelMuslim: Jerusalem tilhører jødene
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise