Bush-administrasjonen om Clintons forslag

8.2 hadde Jane Perlez en artikkel i New York Times. Hun gjengir flere uttalelser fra talspersoner fra Bush-adminstrasjonen i USA. Presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver, Condoleezza Rice, sa at USA vil ta mindre ansvar for forhandlingene. Partene må klare mer selv. Talsmannen Richard Boucher sa at forslagene til den forrige presidenten, Bill Clinton, er "døde". Dette kom som en reaksjon på palestinske ønsker om at USA skal sørge for at forhandlingene fortsetter "der de slapp". Det er i virkeligheten en støtte fra Bush-administrasjonen til Ariel Sharons syn, som han fikk overveldende støtte for at det israelske folket ved valget. I motsetning til Bill Clinton, som åpent støttet Peres mot Netanyahu i 1996, Barak mot Netanyahu i 1999 og Barak mot Sharon nå, var Bush-administrasjonen helt nøytral i forhold til det israelske valget. Ronald Lauder er leder for en felleskomite av en rekke store, jødiske organisasjoner i USA. I motsetning til de fleste andre framtredende jødene, er han republikaner, og en av de fremste pengeinnsamlerne i partiet. Lauder refererer i samme artikkel fra en samtale han hadde med utenriksminister Powell. De to er gamle venner. Ifølge Lauder var Powell "svært, svært positiv" til Sharon. Både Sharon og Powell er generaler (Powell var øverstkommanderende under Golfkrigen) og begge sier det de mener. Det skal bli spennende å se om de positive taktene fra Bush-administrasjonen holder seg.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

8.2 hadde Jane Perlez en artikkel i New York Times. Hun gjengir flere uttalelser fra talspersoner fra Bush-adminstrasjonen i USA.

Presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver, Condoleezza Rice, sa at USA vil ta mindre ansvar for forhandlingene. Partene må klare mer selv.

Talsmannen Richard Boucher sa at forslagene til den forrige
presidenten, Bill Clinton, er “døde”. Dette kom som en reaksjon på palestinske ønsker om at USA skal sørge for at forhandlingene fortsetter “der de slapp”.

Det er i virkeligheten en støtte fra Bush-administrasjonen til Ariel Sharons syn, som han fikk overveldende støtte for at det israelske folket ved valget.

I motsetning til Bill Clinton, som åpent støttet Peres mot Netanyahu i 1996, Barak mot Netanyahu i 1999 og Barak mot Sharon nå, var Bush-administrasjonen helt nøytral i forhold til det israelske valget.

Ronald Lauder er leder for en felleskomite av en rekke store, jødiske organisasjoner i USA. I motsetning til de fleste andre framtredende jødene, er han republikaner, og en av de fremste pengeinnsamlerne i partiet.

Lauder refererer i samme artikkel fra en samtale han hadde med utenriksminister Powell. De to er gamle venner. Ifølge Lauder var Powell “svært, svært positiv” til Sharon. Både Sharon og Powell er generaler (Powell var øverstkommanderende under Golfkrigen) og begge sier det de mener.

Det skal bli spennende å se om de positive taktene fra Bush-administrasjonen holder seg.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise