Arafat: -En trafikkulykke

Buss-sjåføren Halil Abu Olba (35) fra Gaza, ble ikke sett på som noen sikkerhetstrussel av Israel. Klokken fem i dag, israelsk tid, la fembarnsfaren ut på sin daglige rute fra Gaza til Tel Aviv med palestinske arbeidere.

Etter å ha tømt bussen som vanlig, startet han det mest dødelige angrep siden Intifadaen begynte i slutten av september.

8 drept, 20 skadet
President Bush har i dag vært i samtale med statsminister Ehud Barak, hvor han sterkt fordømmer terrorist-angrepet.

Kl. 07.47: En stor flokk soldater og sivile stod og ventet på buss og taxi, da Eged-bussen i stor fart braste inn i folkemassen. Nå i ettermiddag er navnene på de drepte offentliggjort:

– Ophir Megidish, 20, from Kiryat Malach (militær)
– David Azoulai, 21, from Kiryat Malachi (militær)
– Julie Weiner, 21, from Jerusalem (militær)
– Rachel Levy, 19, from Ashkelon (militær)
– Kochava Polanski, 19, from Ashkelon (militær)
– Alexander Manevitz, 18, from Ashkelon (militær)
– Yasmin Karisi, 18 from Ashkelon (militær)
– Simcha Shetrit, 30, from Rishon Lezion (sivil)

31 kilometers flukt
Etter å ha meiet ned ungdommene kjørte terroristen i full fart tilbake mot Gaza. I Israel blir det stilt spørsmål hvordan sjåføren kunne være på frifot så lenge etter angrepet.

I følge Jerusalem Post ble hendelsen først varslet som en trafikkulykke, og man konsentrerte seg om å ta hånd om de hardt skadde. Da omstendighetene ble mer klarlagt, ble det satt i gang en massiv forfølgelse av gjerningsmannen, både med biler og helikopter. Veisperringer ble satt opp på alle de store utfartsveiene fra Tel Aviv.
Flukten endte da bussen kjørte inn i en lastebil ved siden av motorveien. Sjåføren ble skadet da politiet løsnet skudd mot bussen.

En trafikkulykke
Yasser Arafat er på besøk i Tyrkia, og har i følge AP kalt terror-angrepet for en trafikkulykke. På en pressekonferanse har han i dag lagt til at han «selvfølgelig er mot bruk av vold og drap i alle sammenhenger».

Flere av de døde kroppene, som var tildekket av tepper og merket med nummer, lå på veien mens ambulanse kjørte de skadede bort. Militærstøvler, jakker, ryggsekker og andre personlige effekter lå strødd på det blodstenkte fortauet. Etter hvert ble også de døde svøpt i svart plast og kjørt bort. Onsdagens angrep er det verste enkeltangrep siden kampene mellom palestinere og israelske soldater startet i slutten av september i fjor.

Eksterne kilder om terror-angrepet:
8 drept i terror-angrep – bildene av de drepte (jpost.com)
PA stengt etter voldsomt terrorangrep (Ha’aretz)
Mot regional krise (Ha’aretz)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise