Palestinsk område hermetisk lukket

Generalløytnant Shaul Mofaz advarer mot nye angrep, etter gårsdagens terror-angrep som drepte 8 israelere.

IDF la i går et jernteppe rundt de palestinske områdene, stengte flyplassen i Gaza og blokkerte veistrekninger mellom palestinske byer og landsbyer.
Mofaz sier klart fra at stengningen kommer til å vare inntil de palestinske myndighetene tar ny kurs. Stengningen vil få store konsekvenser for den allerede hardt pressede palestinske økonomien.

I følge statistikk fra IDF har det vært over 3.200 angrep de siste 139 dagene. 32 sivile israelere og 29 militære har hittil mistet livet i konflikten.

Dobler reservetjenesten
Sikkerhetsanalyser viser at konflikten med palestinerne den nærmeste tid vil øke i et slikt omfang at IDF har bestemt å doble reservetjenesten i det kommende år. Et økende antall dager vil bli brukt ute i felt.

I følge Israel Radio har betrodde tjenestemenn i de palestinske myndigheter brukt sin offisielle stilling til å smugle våpen inn i de palestinsk-kontrollerte områdene. Omlag 70 palestinere har såkalte VIP-godkjennelser, og kan reise noenlunde fritt frem og tilbake til Israel. I går ble også disse godkjennelsene inndratt.

Går i posisjon
Langs tunnelveien mellom Jerusalem og Gush Etzion har de israelske styrkene satt i gang et veldig arbeid for å komme i gode posisjoner langt den sterkt traffikerte veien.

Det blir også satt opp betongmurer for å beskytte soldater og bilister fra den stadige skytingen fra Beit Jala og El Khader i palestinsk område.

Les mer:
Sjåføren var fembarnsfar
Drepte 8. Arafat kaller terrorangrepet for en bilulykke.

Eksterne kilder om terror-angrepet:
8 drept i terror-angrep – bildene av de drepte (jpost.com)
PA stengt etter voldsomt terrorangrep (Ha’aretz)
Mot regional krise (Ha’aretz)

Forrige artikkelOperasjon hjelpende hånd
Neste artikkelSHARON: – Arafat skaper ustabilitet i regionen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no