Palestinsk område hermetisk lukket

Generalløytnant Shaul Mofaz advarer mot nye angrep, etter gårsdagens terror-angrep som drepte 8 israelere.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

IDF la i går et jernteppe rundt de palestinske områdene, stengte flyplassen i Gaza og blokkerte veistrekninger mellom palestinske byer og landsbyer.
Mofaz sier klart fra at stengningen kommer til å vare inntil de palestinske myndighetene tar ny kurs. Stengningen vil få store konsekvenser for den allerede hardt pressede palestinske økonomien.

I følge statistikk fra IDF har det vært over 3.200 angrep de siste 139 dagene. 32 sivile israelere og 29 militære har hittil mistet livet i konflikten.

Dobler reservetjenesten
Sikkerhetsanalyser viser at konflikten med palestinerne den nærmeste tid vil øke i et slikt omfang at IDF har bestemt å doble reservetjenesten i det kommende år. Et økende antall dager vil bli brukt ute i felt.

I følge Israel Radio har betrodde tjenestemenn i de palestinske myndigheter brukt sin offisielle stilling til å smugle våpen inn i de palestinsk-kontrollerte områdene. Omlag 70 palestinere har såkalte VIP-godkjennelser, og kan reise noenlunde fritt frem og tilbake til Israel. I går ble også disse godkjennelsene inndratt.

Går i posisjon
Langs tunnelveien mellom Jerusalem og Gush Etzion har de israelske styrkene satt i gang et veldig arbeid for å komme i gode posisjoner langt den sterkt traffikerte veien.

Det blir også satt opp betongmurer for å beskytte soldater og bilister fra den stadige skytingen fra Beit Jala og El Khader i palestinsk område.

Les mer:
Sjåføren var fembarnsfar
Drepte 8. Arafat kaller terrorangrepet for en bilulykke.

Eksterne kilder om terror-angrepet:
8 drept i terror-angrep – bildene av de drepte (jpost.com)
PA stengt etter voldsomt terrorangrep (Ha’aretz)
Mot regional krise (Ha’aretz)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise