– Arafat var den arabiske verdens Mandela

Suha Arafat fastholder bildet av sin avdøde mann som "en frihetskjemper", som "en Mandela i den arabiske verden". Hun sier til CNN at hun vurderer å engasjere seg i politikken.
Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Onsdag publiserte CNN et intervju med Yasser Arafats ekskone Suha, sju år etter hennes tidligere ektemanns bortgang.

Suha ble spurt hva hun mener om konspirasjonsteoriene som har florert i den arabiske verden, om at Israel forgiftet Arafat. Den avdøde PA-presidenten var svært syk den siste tiden han levde. Hun ble også spurt om hun hadde ønsket seg en obduksjon, for å undersøke nærmere årsaken til hans død.

– Ja, men det var de palestinske myndighetenes beslutning [å ikke obdusere] og jeg respekterte den. Yasser døde med sine hemmeligheter og ingen vil noen gang kjenne sannheten, sa hun.

 

Føler seg “urettferdig” behandlet
Journalist Becky Anderson spurte henne også hvorfor hun nå, for første gang på sju år, har valgt å stå fram på tv og ikke før.

– På grunn av den urett som ble påført meg og min ektemann på dette tidspunktet. Dette har gjort at jeg har begynt å snakke om de siste dagene til Yasser. Etter intifadaen ble jeg og Yasser framstilt som djevler. Jeg ble framstilt som den arabiske verdens Mary Antoinette.

– Ingen terrorist ville vunnet Nobels fredspris. Det er en forskjell mellom frihetskjemper og terrorist. Min mann har aldri vært en terrorist, han var en frihetskjemper, hevdet Suha.

Likevel har hun tidligere innrømmet at det var Arafat som planla og startet den andre intifadaen. Det finnes også klare beviser for at Arafat lurte unna milliarder av bistandspenger fra vestlige land og satte dem inn på ulike bankkontoer rundt i verden. Penger som nå er arvet av Suha.

 

Vil inn i politikken
Anderson spurte deretter om Arafat hadde en samvittighet.

– Selvfølgelig hadde han en samvittighet. Yasser Arafat var samvittigheten, han var den arabiske verdens Mandela, svarte Suha.

Hun avslørte at hun kan tenke seg å gå inn i politikken etter at hennes datter Zahwa er giftet bort, for å ta opp kampen til sin ektemann.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise